Одређен притвор осморки ухапшеној у акцији "Код"

Већина ухапшених има богате полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

Република Српска 17.11.2023 | 13:32
Одређен притвор осморки ухапшеној у акцији "Код"

Судија за претходни поступак Окружног суду у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за осам ухапшених у акцији "Код" које терете да су прошверцовали 210 килограма дроге и зарадили око 2,8 милиона КМ.

Притвор је одређен Бојану Ристичевићу, Борису Митровићу Гилмару, Далибору Бамбарезу Бамбију, Александру Хршуму, Данилу Цицовићу, Емини Машић, Игору Цицовићу и Драгомиру Пандуревићу 

Суд је истовремено Ђорђу Цицовићу и Пеђи Спајићу одредио мјере забране напуштања боравишта и путовања изван БиХ.

Како је саопштено на интернет  страници суда, уз навођење иницијала, осумњичене терете за кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.  Наводи се да је притвор одређен због бојазни од утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче.

Акција „Код“ је спроведена на подручју Источног Сарајева и Бањалуке, а укупно је ухапшено 15 особа.

Митровића и остале којима је одређен притвор терете да су били дио групе којом је, из затвора у Србији, руководио Дарко Елез. Група је, како се сумња, прошверцовала велике количине кокаина, марихуане, екстазија те је на основу тога зарадила скоро три милиона КМ. 

Како је раније саопштено на конференцији за новинаре Полицијске управе Источно Сарајеву  криминална група која је разбијена акцијом "Код" прокријумчарила је 20 килограма кокаина, 130 килограма марихуане,  60 килограма амфетамина, те 52 хиљаде таблета екстазија,  одређену количину хероина и супстанци за производњу опојних дрога.

Током ове акције обављени су претреси на 27 локација на подручју Источног Новог Сарајева. Полиција је заплијенила већу колчину новца, дроге и оружја. Већина ухапшених има богате полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

(Глас Српске)  Фото:Сцхреенсхот

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

17.11.2023 15:17

Оставите људе на миру, то нам је једна од успјешнијих грана привреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1312

17.11.2023 15:37

цицовиц и спајица педје гузнијех хавера гилмар и скобина нарцо паљанска мафија са полицијском заститом и знацкама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

17.11.2023 16:17

Се ови Пандури иживљавају,на овим ситним криминалцима,коме им Кичму до земље,А оне Лопине само што им не простиру Црвени тепих када их приводе,Шта је са Џомбићевом кичмом или ????????????$$$$&$$$, гадови,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2023 22:58

Полиција у РС сарадјује са мафијом и стити крупне мафијасе. Фуј , иста багра као и они из тузиластава и судија.

Name

Бета 2

17.11.2023 17:02

Ама пустите људе да нам даље јацају привредне активности!

ОДГОВОРИТЕ