Микрофин прво микрокредитно друштво у БиХ с престижним сребрним рејтингом за заштиту клијената

Микрофин, водеће микрокредитно друштво у Босни и Херцеговини, поставило је нови стандард у финансијској индустрији постигавши значајно признање - сребрни (Силвер) рејтинг у оквиру цертификације заштите клијената.

Босна и Херцеговина 17.11.2023 | 13:16
Микрофин прво микрокредитно друштво у БиХ с престижним сребрним рејтингом за заштиту клијената

 Ово признање, додијељено од стране МФР (МицроФинанза Ратинг), ослања се на методологију Церисе+СПТФ, што Микрофину даје престижну позицију у свијету финансија.

„Овај сребрни рејтинг резултат је наше посвећености и напорног рада у протеклим годинама. У сарадњи са нашим партнером и кредитором Пропарцо из Париза, те агенцијом за рејтинг МФР из Милана, од априла до септембра ове године радили смо на дубинској процјени наших пракси у заштити права клијената. Ово постигнуће не само да нас сврстава у ред водећих микрокредитних институција већ поставља и нове стандарде у сектору“, рекла је Милена Ханеш, директорица Микрофина.

Цертификација представља признање напора Микрофина у улагању ресурса и енергије у заштиту клијената. Овај процес оцјене не само да мјери тренутне праксе, већ и потиче и друга микрокредитна друштва да континуирано раде на унапређењу својих услуга. 

„Добијање сребрног рејтинга представља за нас не само признање, већ и обавезу да останемо транспарентни, етични и усмјерени на потребе и права наших клијената,“ истиче Ханеш.

„Као први у Босни и Херцеговини који су добили ову врсту признања, осјећамо се поносно и мотивисано да наставимо са истим ентузијазмом. Овај успјех додатно јача нашу мисију да будемо поуздан и одговоран партнер, увијек стављајући интересе клијената на прво мјесто, те истовремено потиче даљњи развој и унапређење Микрофина као лидера у микрокредитном сектору. На крају, мада не мање важно, посебно се желимо захвалити нашем партнеру Пропарцо за финансијску подршку коју нам је пружио у сврху обављања цертификације“, додала је Ханеш.

“Пропарцо подржава микрофинансијске институције које имају одговорне социјалне праксе и које имају велики утицај на рањиву популацију. Због тога смо поносни што видимо да је посвећеност нашег партнера Микрофина препозната и награђена сребрним цертификатом Цлиент Протецтион Патхwаy, посебно јер је Микрофин прва микрофинансијска институција коју је Пропарцо подржао у добивању ЦПП цертификата. Надамо се да ће ово бити путоказ и примјер многим другим микрофинансијским институцијама ” наводи Мéлодy Санг, водитељица одјела за техничку помоћ и финансирање у Пропарцо.

Микрофин, кроз своју мрежу од преко 100 пословница у Босни и Херцеговини, досљедно се усмјерава на подршку предузетништву и економском развоју земље. Са више од 1.000.000 пласираних кредита, доказао је своју преданост пружању квалитетних услуга клијентима, а ово постигнуће још више истиче њихову посвећеност сигурности, транспарентности и прилагођавању рјешења специфичним потребама клијената.

(ПР)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лијепо

17.11.2023 14:33

је видјети како је микрокредитно друство добило ово признање. Сигурно дају кредите без камате, и одрицу се своје зараде јер им је највисе стало до доброг зивота својих клијената (иронија).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

17.11.2023 19:22

Тешко оном ко је приморан да диже кредит код тих легализобаних зеленаша али на жалост у каквом друштву живимо многи су приморани да траже помоћ код тих зеленаша.

Name

Мицко

17.11.2023 23:15

Ре мисо:па је ли те ко тјера да узима паре од њих. Ти позајми од родјака ако ти зафали....

Name

Дјесте

18.11.2023 10:45

Лопови

ОДГОВОРИТЕ