Пад температуре, након кише могућа сусњежица и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас је могуће да ће понегдје у централним и источним крајевима у нижим предјелима, усљед пада температуре ваздуха, послије подне и увече киша накратко прећи у сусњежицу или снијег.

Република Српска 17.11.2023 | 07:50
Пад температуре, након кише могућа сусњежица и снијег

Локални пљускови праћени грмљавином могући су углавном на сјеверу и југу, а у вишим предјелима ће усљед пада температуре киша прећи у сусњежицу и снијег уз формирање мањег снијежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече ће падавине постепено престати у већини предјела.

Максимална температура ће у већини крајева бити ујутру прије проласка фронта и то од 11 до 18 степени Целзијусоавих, у вишим предјелима од девет степени, а минимална ће у већини крајева бити послије подне и увече и то од један до седам, у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Дуваће умјерен и јак јужни вјетар, понегдје и јак сјеверних смјерова.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева претежно облачно вријеме са локалним пљусковима.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница нула, Соколац три, Хан Пијесак, Рудо, Вишеград и Чемерно пет, Зеница, Фоча и Гацко шест, Калиновик седам, Тузла, Нови Град и Кнежево осам, Бијељина, Добој, Сарајево, Дринић, Билећа и Шипово девет, Приједор, Србац и Мркоњић Град 10, Бањалука, Требиње, Мостар и Рибник 11, Сребреница 12 и Неум 18 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар