Радош Бајић о свом Димчету из серије: Сад путује са Жарком!

Бард македонског позоришта и филма Мето Јовановски преминуо је данас у 77. години само дан након одласка великана домаћег глумишта Жарка Лаушевића. Домаћа публика памти га по улози пријатеља Димчета у серији "Село гори, а баба се чешља".

Магазин 16.11.2023 | 18:29
Радош Бајић о свом Димчету из серије: Сад путује са Жарком!

Занимљиво да је Мето с Лаушевићем играо у филму "Руски конзул" у режији Мирослава Лекића, који треба да изађе наредне године.

Meto JovanovskiФОТО: ЦОНТРАСТ СТУДИОС

"Констерниран сам, збуњен и веома тужан. Шта нам се ово дешава? У два дана, два одласка, два огромна губитка, две смрти - драгих, великих и јединствених људи. Јуче, напречац одлазак грандиозног Лауша, данас одлазак величанственог Мета Јовановског. Да нисам са њима до коске снажно, уз потпуно веру, у заносу заједничког стварања - радио, са Метом у “Селу гори” и са Жарком у "Халијарду", верујем да би ми данас било лакше. Овако, препознајем дубину губитка, осведочено знам колико су били велики глумци и људи - па ми је тешко да разумем, да схватим и да се помирим да их више нема. Руку под руку, Жарко и драги Мето - путујте, и нађите место у царству небеском које сте својим делима, хуманишћу и доброрм заслужили", поручио је Радош Бајић.

Radoš BajićФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Глумац и редитељ Радош Бајић сарађивао је са Жарком Лаушевићем у његовим последњим данима живота.

Бајић је открио да је славни глумац, који је болест дуго крио од свих, предосећао да ће ускоро умрети.

<стронг>Наиме, Радош Бајић је гостујући у једној емисији, дан након што је Лаушевић преминуо, открио је да је Жарко предосећао да ће ускоро умрети и да је због тога тако пуно радио.

„Жарко је био јако дуго болестан, али он је то крио од свих нас, кад год би говорио о својој болести он би нам причао како је све у реду. Верујем да је Жарко предосетио своју смрт, зато је и пуно снимао у последње време“, рекао је глумаци редитељ.

Како је описао, Жаушевић је испоштовао договор да се још једном, последњи пут, поклоини публици.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/10/10/23/3646804_имг20231010wа0156_фф.јпг?вер=1700153215" алт="Хероји Халијарда, Премијера филма" />ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

„Рекао сам му да не прихвата толико ангажмана, али он као да је знао да ће ускоро да оде па је толико радио. Иако је био јако лоше, једва је дошао на премијеру филма ‘Хероји Халијарда’ и тако је испунио обећање које ми је дао, да се поклони заједно са свим глумцима на бини“, рекао је Радош Бајић за „Блиц„.

(курир.рс/блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драги

16.11.2023 19:38

Димче, вјечна ти слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ