Пуштен из затвора јер му затворска храна не дозвољава дијету?!

Један италијански убица који је осуђен и који служи 30 година затвора због убиства своје девојке недавно је пуштен из затвора јер је суд пресудио да му затворска храна не дозвољава да иде на дијету иза решетака?!

Забава 16.11.2023 | 15:36
Пуштен из затвора јер му затворска храна не дозвољава дијету?!

Димитри Фрикано је 2017. ухапшен јер је убио своју девојку Ерику током жестоке свађе док су били на одмору на Сардинији. Првобитно је рекао полицији да су пљачкаши напали и убили његову партнерку, али како су истражитељи откривали све више рупа у његовој причи, на крају је признао да ју је он убо ножем 57 пута.!

Њу је убио јер га је прекорила што оставља превише мрвица на кревету док једе, а он се толико наљутио да није могао да се контролише. Две године касније суђено му је за убиство, али је тек 2022. осуђен на 30 година иза решетака, због одлагања везаних за пандемију, пре него што је пуштен овог месеца јер је био опасно гојазан и није могао да смрша.

У време осуде, Димитри Фрикано је имао 120 кг (260 лбс), али је у наредних 12 месеци порастао на 200 кг (440 лбс), што је тежина за коју лекари кажу да га ставља у висок ризик од кардиоваскуларних болести. Због своје тежине он није могао ни да обиђе затворску зграду (круг) без штака или инвалидских колица, а суд је пресудио да је његово стање „неспојиво са затворским режимом“, јер му затвор онемогуц́ава да се држи нискокалоричне дијете.

“Потребна му је помоц́ која се не може пружити у установи“, пресудило је судско вец́е, додајуц́и да он не може да остане у затвору јер га гојазност и навика пушења доводе у непосредну опасност од смрти.

Дмитриј Фрикано ц́е сада служити остатак свог времена у куц́ном притвору у граду у близини Биеле, што је пресуда која је разбеснела породицу његове жртве. Иако закон каже да ц́е се Фрикано вратити у затвор, уколико се Фриканово стање побољша, Ерикини родитељи верују да је то мало вероватно.

“Куц́ни притвор за Димитрија? То је срамна одлука“, рекао је Ерикин отац за италијански лист Коријере дела сера.

“Када су ми неки пријатељи јавили, након што сам прочитао на интернету, да је Димитри стављен у куц́ни притвор, рана се поново отворила. Било је то као да сте добили убод у срце. Његов је редак случај. Помислити да чак ни мафија [мафија] не добија такав третман.”

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар