Полиција спријечила кријумчарење 74 миграната

Припадници Јединице граничне полиције БиХ Велика Кладуша, 16. новембра 2023. године, спријечили су кријумчарење 71 страног држављанина у граничном појасу на подручју Велике Кладуше. Кријумчарење је откривено у мјесту Комесарац гдје су затечена два комбија без регистарских ознака.

Босна и Херцеговина 16.11.2023 | 13:52
Полиција спријечила кријумчарење 74 миграната

Возилима су управљали држављанин Босне и Херцеговине Д.П. (2002.) и држављанин Републике Хрватске В.К. (1987.).

Страни држављани нису посједовали идентификационе документе, а у упитницима за мигранте су изјавили да долазе из Ирака (41), Републике Турске (19), Непала (6), Афганистана (4) и Шри Ланке (1). Међу кријумчареним мигрантима је и 30 дјеце.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијем су налогу осумњичени за кривично дјело Кријумчарење особа, Д.П. и В.К., лишени слободе. Припадници Јединице ГПБиХ Велика Кладуша под надзором Тужилаштва БиХ настављају даљњи рад на овом случају.   

Дан раније, 15. новембра 2023., припадници Јединице ГПБиХ Изачић су на Међународном граничном пријелазу Изачић, на другој линији граничних провјера, спријечили кријумчарење тројице држављана Републике Гамбије.

Откривени су у путничком моторном возилу БМW, националних ознака Велике Британије и то у пртљажнику и на задњем сједишту возила прекривени одјевним предметима. У везу са овим кријумчарењем доводе се возач и сувозач који су држављани Краљевине Шпаније.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, држављани Шпаније су лишени слободе и уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу Кријумчарење особа, предати Тужилаштву БиХ.

Возило и други доказни материјали су привремено одузети, док су држављани Гамбије предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.     

(БН) Фото: ГП БиХ

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

+

16.11.2023 14:07

Па што их нисте пустили у ЕУ. ШТО ЋЕ И У Б И Х. МИ ОВДЈЕ НЕМАМО ЗА ЖИВОТ, НИ ЗА СЕБЕ. ВРАЋАЈТЕ. СИГУРНО СУ МЛАДИ, ЗДРАВИ, СА МОБИЛНИМ И ЗНАЊЕМ ЕНГЛЕСКОГ. ТО ВАМ АМЕРИКА ШАЉЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

16.11.2023 15:15

Ста су спријецили, сваки дан бар хиљаду продје кроз Босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

16.11.2023 16:07

Неразумем,беже са пребогатог Блиског Истока у сиромашну,која се распада ЕУ????Нарочито ове из Турске неразумем..они ко и ови наши срби,пљују по ЕУ,причају све најгоре а после само 5 минута,пљуну на себе,свој образ,част,достојанство и трче у Словенију,Аустрију,Њемачку прат тањире,гланцат есцајг,рибат стубишта,прат клозете..да иду у своју богату,моћну љубљену србију или братску руссију им није ни на крај памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

17.11.2023 03:04

Како не схватиш да људи све мање коментаришу твоју мржњу, србо-фобију, русо-фобију и све што не пишеш великим словом, а требао би, као што другу страну пишеш великим? Осим кеца из граматике, твоје психо стање никако не изгледа добро. Помажи себи, бар док си полуписмен.

Name

хаха

16.11.2023 16:53

Кад це ухапсит Смитха мигранта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

16.11.2023 18:52

Ја овде ништа не разумијем, дрину мигранти прелазе пјешке, возе их таксисти без проблема. А тамо хапсе људе кад их возе. Како то. Људима треба помоћ да стигну прије зиме, гдје су кренули.

ОДГОВОРИТЕ