Састанак Бајдена и Сија - Окретање леђа није опција

Амерички предсједник Џозеф Бајден и кинески лидер Си Ђинпинг састали су се данас на имању у близини Сан Франциска први пут директно након више од годину дана.

Свијет 15.11.2023 | 22:10
Састанак Бајдена и Сија - Окретање леђа није опција

Агенција АП наводи да је амерички предсједник стигао први и сачекао је Сија, након чега су се руковали на црвеном тепиху.

Бајден и Си стигли су јуче у Сан Франциско како би се срели на маргинама самита Форума азијско-пацифичке економске сарадње /АПЕК/.

Двојица лидера срели су се далеко од мјеста на којем се одржава конференција, на имању "Филоли", које је удаљено неколико десетина километара од Сан Франциска и које је пажљиво одабрано због безбједносних мјера.

Бајден и Си покренули су разговоре о томе како је важан и неопходан однос између њихових земаља, посебно у вријеме када се свијет опоравља од пандемије.

Бајден је истакао да је циљ самита да лидери схвати један другог, а Си је истакао да носе велику одговорност за свијет.

"За двије велике земље попут Кине и Америке, окретање леђа једним другим није опција. Планета Земља довољно је велика да двије земље буду успјешне", нагласио је кинески лидер.

(Срна) Фото:Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ипе

15.11.2023 22:21

Само да подијелите ту "планету Земљ",по пола и све ће бити уреду,за Кину и Америку,остали су "кусур",за поткусуривање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кмкок

15.11.2023 22:48

Си је довољно искусан и паметан и одлично зна да Амери лажу и прије него што зину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре кмкок

16.11.2023 07:36

Да, "искусни" ови диктатори јер владају доживотно, yу, Путин, Гадафи, Садам, ким, Слоба итд. Свима су подруми пуни лешева. Али и Биден ради дуго у дипломатији, и има оштро око опозиције која строго прати његов рад, јер то је тако у демократији.

Name

Ре: Ре крмкок

16.11.2023 09:09

Сви су диктатори само Амери нису? То си научио у школи па и јој. Ниједан рат у свијету није почео без Америиканаца и Британаца у позадини. Ниједан. Теби је Путин диктатор а није Бајден који је харао и по нашим просторима у вријеме ратова 90 их, пљувао Србе и наговарао да их се бомбардује. Требао је Путин пустити да му Укронацисти убијају Русе по Украјини а онда и да Запад распарца Русију и уреди је као Либију,Сирију,Ирак. Тад би он био демократа по жељи Енглеза и Амера а нафта и гас би ишли на Запад бесплатно. Зато имају Зеленског великог демократу који Украјину за њихов рачун претвара у живо блато.

Name

Да, велики терет

15.11.2023 23:19

Носи xи. Он је диктатор, доживотни. Они су проблем за свијет, види шта Путин ради, агресија на Украјину. Овај ће Тајван напасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2023 07:22

Хајде напиши још коју глупост да нас "просветлио"