Американка из Алабаме затруднела у две материце!

Келсеy Хатцхер, (32) из Алабаме у Сједињеним Државама има две материце и она је затруднела у обе материце.

Занимљивости 15.11.2023 | 15:40
Американка из Алабаме затруднела у две материце!

Келси има ретко стање које се зове утерус диделпхис у којем особа има две материце. 

Сматра се да ово ретко стање погађа око 0,3 одсто жена. Будуц́а мама, је на Инстаграму почела пре пар месеци да документује своје  “трудничко путовање”, она је рекла да су шансе да буде трудна у обе материце 1 према 50 милиона.!

Пре пар дана она је поделила слике “неких слатких ултразвука од јуче“ две њене бебе у њене две материце!

“Девојке су прошле недеље биле на БПП ултразвуку! Све је изгледало одлично, а техничар је рекао “све су оне звезде!“

“Зар њихова мала лица нису тако слатка?! Мислите ли да ц́е личити?? Осец́ам да ц́е бити потпуно другачије”, написала је Келсеy у својој инстаграм објави.

Студије показују да се утерус диделпхис дешава у фази раста ембриона. Обично током развоја ембриона, материца се формира као два канала названа Милерови канали који се спајају у једну материцу.

Али у неким ретким случајевима, ова фузија се не дешава и оболели људи могу имати две материце. Људи са овим стањем можда нису свесни да имају две материце. Чини се да је то случај са госпођом Хатцхер.

У својој првој објави на Инстаграму рекла је да зна да има то стање са 17 година. У посту, госпођа Хечер је открила да је сазнала да очекује близанце у мају, али са “заокретом“.

“Увек су ми говорили да бих, ако бих успела да затруднем, вероватно имала превремене трудове или побачај! Па, ја сам 3 бебе у пуном термину и 2 од 3 су биле 41 недељник! Хвала Богу, тамо сам превазишла све шансе. Током овог ултразвука на наше изненађење трудноц́е сазнали смо да сам трудна са бебом у свакој материци.”, рекла је она.

За сада, госпођа Хачер је рекла да лекари сматрају да је њен случај “трудноц́а ниског ризика“, али “порођај високог ризика“.

bebe dve matericeбебе Келсеy Хатцхер у две материце

Мајка са две матрице је изјавила да је почела да читају студије случаја жена које су родиле са њеном врстом аномалије материце и биц́е што спремнија када дође време за порођај

Ова 32-годишњакиња је рекла да се нада природном порођају ако је могуц́е, али да ц́е иц́и на царски рез ако буде медицински неопходно.

“Како се ближимо крају трудноц́е, више ц́емо проценити близанце у погледу раста, размака и свих других информација које ц́е помоц́и да се одреди најбољи пут за порођај!“ рекла је она преноси британски индепендент

Схвета Пател, акушер-гинеколог (ОБ/ГИН) који брине о госпођи Хатцхер на Универзитету у Алабами, рекла је да је њен случај “веома, веома редак“.

Акушери/гинеколози пролазе целу своју каријеру а да не виде ништа слично овоме“, изјавила је за телевизијску кућу ВВТМ13.

Док су лекари наводно одредили рок за порођај, госпођа Хечер је рекла да постоји могуц́ност да би једна од беба могла бити порођена недељама пре друге бебе.

“Присутни са којима сам разговарала рекли су ми да не можемо ни да искључимо могуц́ност да би једна беба могла бити порођана данима или недељама пре друге, с обзиром на околност“, рекла је госпођа Хачер.

Године 2019, жена са диделфисом материце у Бангладешу родила је близанце мање од месец дана након што је родила превремено рођеног дечака.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/занимљивости/американка-из-алабаме-затруднела-у-обе-материце.хтмл">занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар