Оперативна  акција „Дивич“ – претреси на више локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су данас, у склопу оперативне акције „Дивич“, на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Бијељине започели претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација у вези 11 осумњичених лица.

Босна и Херцеговина 15.11.2023 | 10:24
Оперативна  акција „Дивич“ – претреси на више локација

Осумњичена лица се доводе у везу да су с циљем остварења противправне имовинске користи организовали групу за организовани криминал чији су чланови континуирано и у дужем временском периоду проводили активности које су се односиле на кријумчарење и превоз разне робе без поријекла преко државне границе са подручја Републике Србије у Босну и Херцеговину и обратно, преко Граничног пријелаза Попови (Павловића мост).

Наводе се да су та лица избјегавала мјере царинске контроле на начин да су давали новац припадницима њихове групе за организовани криминал, царинским службеницима на Граничном пријелазу Попови (Павловића мост), полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине и полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Бијељина, који су неизвршавањем својих службених дужности без контроле пропуштали возила са кријумчареном робом без валидних рачуна и на тај начин су обезбјеђивали несметано кријумчарење робе у Босну и Херцеговину.

Из овог произилазе основи сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“у вези са кривичним дјелима „Кријумчарење“,„Злоупотреба положаја или овлаштења“, “Несавјестан рад у служби”, “Давање дара и других облика користи”, и “Примање дара и других облика користи”прописана  Кривичним законом Босне и Херцеговине, те кривична дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ и „Примање мита“  прописана Кривичним закоником Републике Српске.

Претреси  се врше по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине и у сарадњи са полицијским службеницима Министрства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијом Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, саопштено је из СИПА-е.

(БН) Фото: Илустрација

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

САВА С

15.11.2023 10:35

ГЛАВНА ВЕЗА ГОЦА, ШВАЛЕРКА ЗДРАВКОВА... ОНОГ ИЗ АФЕРЕ ПАНДОРА У УИО БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.11.2023 11:16

Само замазују оци, хапсе ове до сто хиљада сто су узели и од тога праве сензацију, а оне од сто милиона ни на видику. И упорно замајавају народ док се народ не дигне и покуцатреба њима на врата. Судство и тузиластво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.11.2023 11:19

Кад це убице и муцитељи Давида бити хапсени, цији миг се цека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

15.11.2023 11:26

А зар Милорад није забранио њима улазак у БиХ. 🤣🤣🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опаа

15.11.2023 11:33

То су ови што од плате имају за живот холивудских звијезда. Станова, квадрата, лимузинаааа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

15.11.2023 13:02

Нису они једини. Има њих јос пуно таквих. Од плате не можеш стећи станове,лимузине, одморе по страним дестинацијама итд

Name

Изи

15.11.2023 12:40

Све похапсити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

15.11.2023 13:24

Има ли криминала у западној Херцеговини на граници са новом ндх или је све легализована

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

15.11.2023 16:32

Знаци Дуле висе неце доносити буреке

ОДГОВОРИТЕ