Продат мени са Титаника- шта су јели путници брода пре потонућа?!

Редак мени са „Титаника“, продат за 83.000 фунти, открива да су путници у првој класи јели морске плодове, рибе и разне десерте три дана пре судара са леденим брегом.

Занимљивости 14.11.2023 | 15:25
Продат мени са Титаника- шта су јели путници брода пре потонућа?!

Јединствени мени од 11. априла 1912. године продат је овог викенда на аукцији, а открива чиме су се путници гостили на броду пре судбоносног судара са леденим брегом, због чега је потонуо у северном Атлантику.

Од бројних ставки на менију, највише искаче „викторија пудинг“, али и питање ко је уопште у тренутку трагедије и тоњења брода нашао за сходно да понесе мени из ресторана.

Иако друго питање остаје отворено, прво има одговор – то је кувани десерт у који иду брашно, јаја, џем, бренди, јабуке, вишње, шећер и зачини, а служи се уз кајсије и сладолед.

Једанаестог априла, служен је после острига, лососа, говедине, патке, пилетине и голубјег меса. Уз то је ишао кромпир, пиринач, пашканат…

Мени даје детаљан увид у то шта је сервирано на дан када је брод напустио Квинстоун у Ирској, и кренуо пут Њујорка. На аукцији је продаван са другим предметима са „Титаника“, попут ћебета које је дељено на палуби.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар