Болница Ал-Шифа готово претворена у гробље

- Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да је болница Ал-Шифа, највец́а у граду Гази, готово претворена у гробље због тога што око болнице има тела која не могу да буду однета у мртвачнице нити сахрањена.

Свијет 14.11.2023 | 07:38
Болница Ал-Шифа готово претворена у гробље

Портпарол СЗО Кристијан Линдмајер изјавио је да је око 600 људи остало у болници, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Директор болнице Мохамед Абу Селмија рекао је да су, због тога што израелске власти још нису дале дозволу да тела буду транспортована из болнице како би била сахрањена, пси ушли у круг болнице и почели да једу лешеве.

Селмија је навео да је седам превремено рођених беба умрло због недостатка кисеоника, јер услед нестанка струје инкубатори не раде.

Виши саветник израелског премијера Бењамина Нетанијахуа Марк Регев тврди да Израел нуди практична решења за евакуацију беба и оптужује Хамас да не прихвата предлоге.

Болница Ал-Шифа је на првој линији интензивних борби последњих неколико дана.

И друге болнице широм Појаса Газе немају струје и залихем, због борби и блокаде коју је Израел увео за ту палестинску енклаву откако је Хамас започео нападе на Израел 7. октобра.

(Тањуг) Фото:  АА/АБАЦА / Абаца Пресс / Профимедиа 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Економиста

14.11.2023 09:13

Ми који смо родјени после 2. Свјетског рата нисмо могли ни сањати да ће нека држава правити злодјела гора или слична најцрњим убицама .Фирер је имао за све оправдање , ови данашњи такодје...😥😆

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Економиста

14.11.2023 10:58

Сједи један! Не мораш читати књиге, само питај наше старе ових мало што су још живи, познавао сам човјека Србина који је био у Аушвицу, од друга деда је био у Дацхау, мислим да је мало огавно тако релативирати шта су НАШИ СТАРИ прошли!

Name

Оља

14.11.2023 09:24

Зауставите рат ....Одмах ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Оља

14.11.2023 09:37

Зашто да зауставе кад их ови не намјеравају престати нападати? УБИЈАЛИ СУ ДЈЕЦУ У ЊИХОВИМ СОБИЦАМА!!! Није исто кад дијете погине од гранате и кад га неко упуца док га моли и цвили ХАЛООО?!

Name

Ре рат

14.11.2023 10:39

Овде Хамас никад није показао да хоће мир. Треба рећи зауставите Хамас. Код нас исто било са слобом, Руси бјеже из Русије и кажу зауставите Путина. Онда је тек рат готов, они хоће рат.

Name

Нема теби спаса

14.11.2023 11:01

Јаране рат ти у куци био..мама и отац ти ратовали и дан и ноц ето ја ти то зелим

Name

АБЦ

14.11.2023 11:20

Добро. Ево одмах

Name

Како рече

14.11.2023 09:26

Хамас 7. Октобра, коначна битка, па и јесте. То је њихов крај, нажалост крај и многих, безбројних, недужних, али они су то укалкулисали. Како кажу, кад томе ја, нек тону и други самном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

14.11.2023 10:11

Ми иза 2 СВИЈЕТСКОГ рата. Ни помислити нисмо могли. Да ће школовани свијет доћи до још већег зла од тог 41 - 45.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ +

14.11.2023 13:04

По чему ти је ово горе од 2. свјетског рата? Конкретно?

Name

НоWар

14.11.2023 11:03

Колико морас бити болестан да будес за рат? Колико морас бити болестан да гледас како убијају дјецу и казес да је то ОК јер и они су убијали њихову? Па такви људи су заслузили да умру најгором могуцом смрцу... и ја се молим да тако и буде... ви сте говна од људи ... уствари нисте ни људи само сте говна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шчепо

14.11.2023 11:56

Појединци никако да сконтају да није Хамас започео рат,него МОССАДови инсајдери у Хамасу договорили са Хитлером(Натањахуом)да се војска са границе повуче(видјели сте на тв да минирају жичану ограду без борби а ту се налазе камере и сензори покрета(не може мачка учи у Израел а да је не ухвате),након тог улази ХАМАС преки најјаче чуване границе на свијету и ради то што ради с тим да МОССАДови инсајдери у ХАМАСу раде теже злочине како би Израел тј,ционисти добили зелено свјетло САД и ЕУ да раде ово што раде,исто што је Хитлер урадио са Пољском луком Гдањск када је послао своје диверзанте да побију њемачке војнике и граничаре како би имао повод за рат,е сад свако ко подржава оно безумни убијање дјеце у Гази нек му драги Бог дадне да на својој кожи осјети тај бол,па ви наставите оправдават акције циониста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.11.2023 18:57

Имас ли ти неки доказ за то? Ја сам видио много језивих снимака које је Хамас сам поставио на интернет, презивио сам рат а нисам видио тако гадне ствари. Ја вјерујем својим оцима, док неко не прузи доказ да постоје некакви инсајдери, то сто ти прицас су бајке. Хамас је прихватио одговорност за напад, и то поносно. Испаде по твоме да је цијели Хамас група "инсајдера"... јос мало па цете поцети народ да убједјујете да су Хамасовци сви Јевреји. Не разумијем људско бице које мозе да вјерује да терористи нису ниста криви, иако су јавно признали кривицу.

Name

Паметном доста

14.11.2023 15:33

Да ли је ко од вас гледао интервију војника из Израела који казе да нема сансе да било ста продје а да они то не знају и онда људи са падобранима се спусте? Најјаца обавјестајна слузба и додје им пар падобранаца..не вјерујете свему сто процитате и сто вам казу...ни исток ни запад. Ни Руси ни Американци..па ко зна од нас стање сад у Украјини осим оног сто они приказу? И наравно србина-руса који све зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољска

14.11.2023 15:34

Знаци Хитлер исто урадио са Пољском и глупи народ опет не види даље од носа ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Пољска

14.11.2023 17:44

Па нису Пољаци упали у Њемачку и клали, силовали отимали таоце халоооо?! Нити су пољаци гласали за странку/терористичку организацију којој је формално оглашени циљ да Њемачка мора нестати