Састанак министара ЕУ и земаља Балкана у Бриселу

- Састанак министара спољних послова ЕУ и земаља Балкана биће одржан данас у Бриселу, а разговараће се о безбједносним изазовима, сарадњи у спољној и безбједносној политици, као и о припремама за предстојеће састанке на високом нивоу.

Свијет 13.11.2023 | 08:26
Састанак министара ЕУ и земаља Балкана у Бриселу

Састанак се одржава у оквиру самита Савјета ЕУ за спољне послове, саопштио је Европски савјет.

Европска служба за спољне послове објавила је на друштвеној мрежи "Икс" да ће састанку предсједавати високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ.

"Наш одговор на тренутне геополитичке изазове су солидарност и блиска сарадња, како би се изградила отпорност и промовисао мир, сигурност и демократија у Европи", наведено је у објави и истакнуто да ЕУ рачуна на будуће чланице као на поуздане партнере.

Долазак министара земаља западног Балкана очекује се око 16.30 часова, док ће састанак са министрима из ЕУ почети у 17.30 часова.

На скупу ће учествовавати министри из БиХ, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније, а биће и представник привремених институција из Приштине.

(Срна) Фото: АА 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Корида

13.11.2023 08:39

ЕУ се распада, убрзано. Миле Додик је за све вас живот измислио. Зато што даље од ЕУ и НАТО пакта! Народ у РС , а богами у целој БиХ никада није боље живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Корида

13.11.2023 11:48

Никада нису боље живјели чланови секте у лопови а народ спаја крај са крајем. Није ЕУ савршена али у односу на нас је 50 година испред,био ,видио,дјеца тамо живе,отјерали су их нашу послодавци,лажови и израбљивали!

Name

075

13.11.2023 08:45

Дакле опет "трала баба лан да јој прође дан"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

13.11.2023 08:52

Како да присутвује министар из Србије ако је присутан министар или представник тзв. Косова , дрзава Србија тај скуп да игнорисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

13.11.2023 10:09

Корида. Боту, и јеси кркан као и твој предсједник, само за кориду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

13.11.2023 14:39

А сто министри "западног Балкана", ако вец имају о цему прицати а имају, састанак не приреде, без тутора из ЕУ? Кад им се цефне они их позову а они иду, сто? А горе кад додју, тутори им цитају литаније, ово узми или остави, врата су вам за ЕУ отворена, морате нам бити захвални, а кроз та врата нико са западног Балкана никад неце проци. Знају то тутори, знају и ови наси, па једни друге фолирају. Кад тутори осете да су ови наси непослусни, онда им спомињу 6 милијарди, али тек кад постанете послусни, а то знаци никад. И тако лази, лази, лази ме, ти ме лазес најбоље.

ОДГОВОРИТЕ