Новак Ђоковић побиједио Рунеа за "број 1"

- Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обезбедио је прво место на АТП листи на крају године, осми пут у каријери, пошто је синоћ у првом колу "Зелене групе" завршног Мастерса у Торину победио Данца Холгера Рунеа са 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Тенис 13.11.2023 | 07:27
Новак Ђоковић побиједио Рунеа за "број 1"

 Ђоковићу је пре почетка турнира у Торину била неопходна само једна победа да би обезбедио прво место на крају сезоне и успео је то после више од три сата велике борбе.

Уједно, српски тенисер ће "пробити" и магичну бројку од 400 недеља на врху АТП листе.

Био је ово пети међусобни дуел српског и данског тенисера, а трећи тријумф Ђоковића, који брани титулу у Торину.

На почетку првог сета играло се гем за гем. Руне је први стигао до брејка у петом гему и повео 3:2, али је Ђоковић одмах узвратио рибрејком. Оба тенисера су потом освојила по два гема, а победник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Ђоковићу резултатом 7:4.

Руне је освојио први гем у другом сету, а онда је направио брејк у другом гему. Српски тенисер је одмах у трећем гему узвратио рибрејком. Играло се потом гем за гем, а Данац је у десетом гему при вођству од 5:4 имао брејк и сет лопту. Међутим, Ђоковић је изједначио на 5:5. Победник и другог сета одлучен је у тај-брејку, који је овај пут припао Рунеу, са помало невероватних 7:1, након што је повео 6:0.

Ипак, Ђоковић је одмах на старту трећег сета направио брејк, повео 2:0, а затим сачувао ту предност до краха меча.

Италијан Јаник Синер је раније у недељу у првом колу Зелене групе победио Грка Стефаноса Циципаса са 6:4, 6:4.

Мечеви првог кола у "Црвеној групи" биће одиграни сутра, а састаће се: Карлос Алкараз (Шпанија) - Александар Зверев (Немачка) и Данил Медведев (Русија) - Андреј Рубљов (Русија)

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сале

13.11.2023 09:23

Гранде Новак.

ОДГОВОРИТЕ