Нетанијаху: Могло би да дође до договора о таоцима

- Премијер Израела Бењамин Нетанијаху рекао је вечерас да би могло да буде ''потенцијалног договора да се ослободе неки од талаца које држи Хамас и још неке терористичке групе у Гази", поводом извештаја да је све више предлога да дође до размене талаца за палестинске затворенике.

Свијет 12.11.2023 | 20:53
Нетанијаху: Могло би да дође до договора о таоцима

Ен-Би-Си њуз је раније цитирао званичника америчке администрације који је потврдио да се разговара о потенцијалном договору према којем би око 80 жена и деце који су отети могли да буду пуштени, а да се заузврат ослободе затворене Палестинке и малолетни Палестинци осуђени за тероризам.

Званичник је нагласио да договор није скроз известан и да Вашингтон разматра све опције о ослобађању талаца.

Хамас је отео око 240 људи током смртоносног напада на југ Израела када је убијено више од 1.400 људи, углавном цивила у домовима и на музилчком фестивалу.

Хамас је досад пустио четири цивила, док су једног заробљеног израелског војника ослободиле израелске безбедносне снаге.

У данашњем интервјуу за Ен-Би-Си, Нетанијаху је био опрезан након питања о преговорима за ослобађање талаца.

"Мислим да што мање кажем о томе, веће су шансе да ће се ослобађање догодити", рекао је Нетанијаху, пренео је Тајмс оф Израел.

Израелски премијер поновио је свој став да војни притисак на Хамас повећава шансе да се ослободе таоци, док САД сматрају да хуманитарно примирје повећава шансе за ослобађање отетих.

"Слушамо да постоји предстојећи договор о таоцима, на овај или онај начин, али смо схватили да је све то бесмислица. Међутим, оног тренутка када смо почели копнену операцију, ствари су почеле да се мењају", поручио је Нетанијаху.

(Тањуг) Фото: ЕПА-ЕФЕ 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Једнооки

12.11.2023 21:39

А шта је са седам хиљада затвореника из Газе у Израелу? Шта је са дванаест хиљада убијених цивила од тога скоро пола дјеце? Шта је разореном Газим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

12.11.2023 23:28

7 октобра није био никакав Хамасов напад на Израел. Све је то теска лаз И подвала. Иза тог смисљеног напада стоје ционисти и Израел. игла немозе уци у Израел а камоли да људи удју 10 километара унутар Израела и да се полако сетају са такозваним таоцима назад а циониста као нигдје. Теска је ово подвала коју сире јавности путем плацених медија које дрзе ционисти...Ти такозвани таоци су у рукама циониста, јер да су код Хамаса неби стотине хиљада пројектила досада бацили на Газу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

13.11.2023 10:35

Врло је цудно када особа као ви не вјерује ни властитим оцима ни усима. Хамас је извео напад, прихватио одговорност, и јос је све документовано видео записима. А и даље постоје људи који радије вјерују у несто сто реалност и стварност потпуно побијају. Понављам, Хамас је прихватио одговорност за напад. Како неко себи објасни да то није реално, ја заиста не разумијем...

Name

студенткиња

13.11.2023 00:19

Биби, ако ти будеш одговаро за ратни злочин, било би неке наде за ову јадну и несрећну планету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брано Томић Глоговац

13.11.2023 00:46

Могао би ти у Хаг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска нејач

13.11.2023 06:17

Кад би се примјењивало право на начин да оно буде доиста праведно ти би зликовче завршио на оптуженичкој клупи међународног суда те био осуђен за почињење геноцида .

ОДГОВОРИТЕ
Name

До тога

13.11.2023 10:06

Није требало ни доци односно до таквих орузаних ратова нигдје на планети никада а не јос и у 21 вијеку а понајмање да нам буду звијезда водиља и у будуцности....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталија

13.11.2023 15:10

Циљ Јевреја је да од Албаније праве своју дрзаву на Балкану .Зато Јевреји и отимају Косово од Србије .Да се сире ..

ОДГОВОРИТЕ