Хаос у скупштини: Посланик активирао димну бомбу

У албанском парламенту у четвртак догодио се инцидент када је посланик Демократске странке активирао више димних бомби.

Регион 11.11.2023 | 15:14
Хаос у скупштини: Посланик активирао димну бомбу

Дворана се испунила димом, а председавајућа Линдита Никола избацила је посланика са седнице и затражила интервенцију обезбеђења како би се успоставио ред. Непосредно пре активације димних бомби део посланика опозиције је својим столицама направио барикаду испред говорнице.

Лидер демократа Сали Бериша рекао је да не може да утиче на посланике.

- Опозиција је одлучна да не допусти нормалан парламентарни живот док се не испуне наши захтеви: оснивање истражних одбора, укључивање у повереништво за изборну реформу и одустајање већине од уплитања у унутрашња збивања опозиције - рекао је некадашњи премијер Албаније.

Реч је потом преузео министар унутрашњих послова Талант Бала који је посланицима рекао да се "одупру покушајима појединаца" да их злоупотребе за остваривање властитих интереса мислећи при томе на Беришу.

- Доношење закона је примарна дужност посланика. Ово показује да овај посао нисте схватили озбиљно јер погоршавате однос с људима. Мој апел већини десничарских посланика: Молим вас немојте да вас искориштавају за нечије приватне интересе - рекао је Бала.

Пиротехнику су у дворану наводно унеле две посланице, преноси Индеx.

Сво троје сада би могли да се суочи са дисциплинским мерама које би могле укључивати и привремену забрану доласка на седнице.

Скандал у парламенту Албаније избио је и у понедељак кад је обезбеђење покушало да спречи суспендоване посланике да уђу у зграду. Неколико посланика Демократске странке ушло је кроз прозор у парламент након се претходно жестоко сукобило са припадницима обезбеђења испред главне капије.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Косова

11.11.2023 15:45

Ови су лудји него у косовском парламенту а додика има да гадјау са парадајзом у скупстини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.11.2023 20:16

Требали су ону лапацу љубојевицку довести да води скупстину. Она је њихов ниво.

Name

ре

11.11.2023 16:09

То је демократија морају се сви уважити у том парламенту ,а не само како каже владајући режим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

11.11.2023 16:15

Требао је активирати термонуклеарну. Да се постигне пуни ефекат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливера

11.11.2023 16:19

Да је Албанија прва у плану да постане нова домовина Јевреја Израел 2 .На томе се одавно ради .Британија полако креце у преобразење Албаније у дрзаву Израел .И Косово као део те нове јеврејске ционистицке дрзаве.А онда сирење на све стране.Даље према Македонији Србији БиХ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

11.11.2023 17:25

Да. Добро говорис.

Name

Приједорчанин М.

11.11.2023 21:56

Врло радо ја би Израелце преселио на Косово и Метохију и у том случају признао бих им државу,права стабилност на Балкану.Србија и Израел (нуклеарна сила,да власти размисле о овом).

Name

Капитол

11.11.2023 22:03

"Демократски" избори и демократија мора да се сири.

ОДГОВОРИТЕ