Најиновативнији уређај без потребе за чишћењем

Нови ИQОС ИЛУМА стигао у БиХ: Најиновативнији уређај без потребе за чишћењем

Босна и Херцеговина 10.11.2023 | 17:40
Најиновативнији уређај без потребе за чишћењем

- Пхилип Моррис Интернатионал лансирао је нови бездимни уређај ИQОС ИЛУМА на тржиште Босне и Херцеговине. Ријеч је о најновијем и најиновативнијем производу који не сагоријева, већ загријава духан, намијењен искључиво пунољетним пушачима који би иначе наставили да пуше. По први пут, користи се СМАРТЦОРЕ ИНДУЦТИОН СYСТЕМТМ- технологија загријавања духана системом индукције, без оштрице и потребе за чишћењем.

„Уз помоћ науке и иновација, развили смо неколико генерација ИQОС система загријавања духана. Примјењујући нове технологије, сада проширујемо асортиман бездимних алтернатива уређајем који значајно унапријеђује корисничко искуство.

Лансирањем наше најиновативније серије ИQОС ИЛУМА пунољетним пушачима омогућавамо бољи избор и важан корак ка убрзаном престанку употребе класичних цигарета. Руковођени захтјевима и потребама пунољетних потрошача, креирали смо наш најбољи уређај до сада. Наша посвећеност иновацијама је темељ корпоративне мисије компаније Пхилип Моррис да изградимо Будућност без дима, а нови ИQОС ИЛУМА представља важан корак напријед у нашим напорима да убрзамо смањење традиционалног пушења на глобалном нивоу“, изјавио је том приликом Цхристос Харпантидис, потпредсједник компаније ПМИ за југоисточну Европу.

Истраживање тржишта које је ПМИ спровео показује да ИQОС ИЛУМА пружа побољшано искуство у поређењу с претходним генерацијама ИQОС уређаја. Наиме, нова аутостарт функција аутоматски почиње да загријава патрону када се стави у држач уређаја.

Нови уређај нема оштрицу и омогућава чистији начин загријавања духана, с трајнијим искуством. Осим тога, нема сагоријевања, нема пепела, нема духанског дима, а према истраживањима тржишта, знатно или мање непријатног мириса у односу на претходне ИQОС генерације. Додатно, иновативна технологија загријава духан унутар нових типова духанских патрона који се производе у фабрици Пхилип Моррис Мануфацтуринг & Тецхнологy у италијанској Болоњи.

ИQОС ИЛУМА долази у три различита модела која ће од данас бити доступна осим на свим ИQОС продајним мјестима, и у првом ИQОС бутику у Босни и Херцеговини, који је јуче отворен у Сарајеву.

„Ово је први ИQОС бутик у БиХ, лоциран у центру бх. пријестолнице, на приземљу АРИА Малл. Ријеч је о новом концепту продајног простора који пружа јединствено корисничко искуство и информације о производима базираним на технологији загријавања духана, које производи или на бх. тржиште дистрибуира компанија ПМИ, свјетски лидер у категорији бездимних производа. Отварањем ИQОС бутика шири се и мрежа доступности и подршке свим одраслим пушачима који желе да се информишу о мање штетним алтернативама у односу на цигарете”, изјавио је Иван Тризно, генерални директор Пхиллип Моррис Интернатионал за БиХ.

Сталним унапређивањем портфеља производа који загријавају, а не сагоријевају духан, компанија потврђује своју посвећеност мисији - Будућност без духанског дима и наставља да предводи трансформацију духанске индустрије ка смањењу штетности.

Број пушача, у многим земљама које интензивно спроводе ову стратегију, знатно се смањио, уз употребу алтернативних бездимних производа, попут оних који загријавају духан. Компанија ПМИ, као свјетски лидер у производима ове врсте, наставља да доприноси овим позитивним промјенама, како у свијету, тако и на тржишту БиХ.

Према посљедњим подацима, 36,2% укупних нето прихода Пхилип Моррис Интернатионал долази од бездимних производа који су доступни у продаји на 82 тржишта широм свијета. Компанија процијењује да је, од лансирања 2014. године до данас, око 27,4 милиона пушача почело да користи ИQОС, од којих је око 19,7 милиона заувијек оставило цигарете.

Циљ компаније је да бездимне алтернативе буду доступне на 100 тржишта до 2025. Поред тога, још један у низу циљева ПМИ компаније је да до 2030. године више од двије трећине нето прихода долази управо од производа без духанског дима.

Нови ИQОС ИЛУМА уређаји доступни су у продаји у ИQОС радњама од 10. новембра 2023. године.

(ПР)