Експлозија гаса у Земуну, страдао мушкарац

Б. Љ. (50) тешко је повређена у експлозији која се јутрос око четири сата догодила у Земуну, док је њен отац Стево Љ. страдао.

Србија 10.11.2023 | 12:49
Експлозија гаса у Земуну, страдао мушкарац

У експлозији је погинуо мушкарац, а жена је превезена у Ургентни центар са тешким повредама, речено је ТВ Прва у Министарству унутрашњих послова.

Мештани ове улице наводе да су мајстори за гас баш јуче стигли до њихове куће са копањем. Комшинице за Курир кажу да су питали мајсторе данима шта копају, али да од њих нису добили одговор.


- Нисмо чули експлозију иако живимо неколико кућа од њих. Када смо устали јутрос видимо нема куће, полиција и ватрогасци и тада смо чули шта се догодило - кажу комшинице и додају да сумњају да је плин узрок ове експлозије.

Један од комшија је рекао да су му јутрос јавили да проветри кућу.

- Јако ми је жао што сам изгубио комшију и што је његова ћерка повређена. Кажу да је добро има опекотине и повреде, нагутала се и тог отрова, али битно да је добро - каже комшија породице и додаје:

- Прехлађен сам и нисам осетио ништа, иако су комшије рекле да данима осећају гас. Јутрос су нам лупали на врата и јавили да отварамо прозоре и проветравамо кућу, како би се гас уколико га има и код нас изашао из просторија. Како би једноставно били безбедни.

Мештани улице наводе да је данима смрдело на гас.

- Данима је смрдело гас и упозоравали смо на то, међутим, изгледа да је синоћ све кулминирао и да је зато дошло до експлозије у кући у којој су живели сами Стево и Б.Љ. - кажу комшије и додају:

- Експлозија је била баш велика и цела кућа им се урушила, кажу да им је остао читав једино димњак. Иначе, кућа се налази у дворишту у коме има још једна кућа у којих живи сестра Б.Љ. са породицом.

Како даље наводе мештани Шевине улице у Земуну, њихов комшија није преживео.

- Стева је преминуо на месту након што је као раноранилац устао јутрос и кренуо да заложи ватру. Када је упалио упаљач и ставио у шпорет букнула је експлозија јер се кућа претходно напунила гасом. Његова ћерка која је у том тренутку спавала задобила повреде главе и опекотине по лицу. У питању су тешке телесне повреде. Кућа се цела урушила.

(Курир.рс/Б.Т.) Фото:Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стева

11.11.2023 08:05

...је у кући пуној гаса, јер је данима цурио, успио да упали упаљач, да га убаци у шпорет...па какав је то гас који њје тако лако запаљив!? Да није нешто друго у питању? Ах, да, Сарајево је криво, заборавих...

ОДГОВОРИТЕ