Црвена звезда поражена је од Лајпцига у 5. колу ЛШ

Црвена звезда поражена је од Лајпцига са 2:1 (1:0) у мечу 5. кола Лиге шампиона. Немачки тим доминирао је у већем делу утакмице на Маракани и потпуно заслужено славио.

Фудбал 07.11.2023 | 22:56
Црвена звезда поражена је од Лајпцига у 5. колу ЛШ

Црвено-бели су после овог пораза остали без шанси за пласманом у наредну фазу ЛШ, али зато им остаје борба са Јанг Бојсом за позицију број три, која води у ЛЕ.

У првом полувремену на терену је постојао само један тим. Невероватно колико су гости деловали моћније, доминантиније... Потпуно неравноправан дуел. Немци су имали 17 шутева, Звезда два. Можда то најбоље говори шта смо гледали у том делу утакмице. Резултат је био одличан јер су гости промашили три-четири зицера. Једини погодак у првом полувремену постигао је Симонс у 8. минуту.

Промашио је потпуно Бахар са тимом! Красо је деловао као да не зна где се налази. Мијаиловић и Родић нису имали снаге да се носе противничким фудбалерима. Улазак Ендијаја и Недељковића у другом полувремену донео је већу енергију у игри српског првака. Међутим, гости су били толико опасни.. У периоду од 49. до 52. минута промашили су три велике прилике за гол. Звезда је потом имала добре моменте, опасне нападе, али ништа више од тога.

Гости дуплирали предност и то после велике грешке комплетног тима Звезде. Уместо да контранапад Лајпцига прекину фаулом, црвено-бели су покушали да одузму гостима лопту... Епилог - Опенда је претрчао Родића и закуцао лопту у мрежу Глазера. Звезда је потом наставила да напада и за то је награђена!

После неспретне реакције Хенрикса резултат је био 2:1! Штопер гостују постигао је аутогол после центаршута Канге. Права је штета што у 92. минуту, Олајинка није погодио са неколико метара од гола, али је Бласвик маестрално одбранио. Генерално гледано - Много боље је српски првак деловао у првом мечу против Лајпцига у Немачкој. Зашто је игра била толико слаба питање је за Барака Бахара. Приче како је Лајциг десет пута скупљи "не пију воду". Скупља је и Барселона од Шахтјора, па су их Украјинци срушили и то на неутралном терену.

(Курир) Фото: Стефан Стојановић/ Мондо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

08.11.2023 02:44

Ебо их онај ко им је дозволио да играју ЛШ, осим нешто пара што ће зарадити, а које ће Терзић у великој мјери стрпати у свој џеп, остаће само брука и још веће снижавање ионако ниског рејтинга српског фудбала.

ОДГОВОРИТЕ