Бијељина: Изложба “Вишњићеви дани кроз вријеме”

Српско културно и просвјетно друштво “Просвјета” Бијељина од свог реоснивања из 1992. године блиско сарађује са “Семберским новинама” , изјавио је Славиша Микић, предсједник бијељинске “Просвјете” поводом отварања заједничке изложбе  “Вишњићеви дани кроз вријеме и Семберске новине” која је организована са најстаријим семберским информативним гласилом “Семберским новинама”.

Република Српска 06.11.2023 | 21:19
Бијељина: Изложба “Вишњићеви дани кроз вријеме”

“Сматрали смо да је тридесетогодишњица организовања културне манифестације “Вишњићеви дани” прилика да се још једном овјековјечи и потврди  досадашња успјешна међусобна сарадња “Просвјете” и “Семберских новина”,рекао је предсједник СКПД “Просвјета” Бијељина Славиша Микић отварајући изложбу поводом Вишњићевих дана.

”Сарадња је све вријеме на високом нивоу,нама је посебна част што један писани медиј који све вријеме излази на српском ћирилчном писму,прати рад Просвјете и Вишњићеве дане ових 30 година.”

Догађаји су на изложби приказани хронолошким редом

”Семберске новине су прави примјер која је тежина писане ријечи и фотографије објављене у писаном медију “,рекао је директор Семберских новина Зоран Зекановић.

- Овакви културни догађаји увијек ће имати подршку Града Бијељина ,каже савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић.

”Вишњићеви дани треба да буду круна културе у свакој години града Бијељине.Градска упрва ће се трудити да је из године у године све више унапријеђује И да што више друштвених актера укључи у обиљежавање Вишњићевих дана.”

Изложба “Вишњићеви дани кроз вријеме и Семберске новине” у Музеју ће бити постављена наредних мјесец дана.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар