Вучић: Мали могу да се играју минималном платом, али послије плате високу цијену

Александар Вучић, предсједник Србије, рекао је да се ствари много брзо мијењају и да Србија у квалитету живота и примањима за Хрватском заостаје између четири и шест година те да ће за четири године просјечна плата у Србији бити 1.400 евра.

Република Српска 06.11.2023 | 14:01
Вучић: Мали могу да се играју минималном платом, али послије плате високу цијену

Говорећи о минималним платама, Вучић је рекао да имају проблем са привредницима, не са странцима.

"Ми водимо рачуна како расте минимална зарада. То неки мали могу да се играју с тиме, али после плате високу цену. Ми радимо на економски чистим параметрима, зато је ММФ рекао да једино Србија одлично стоји. Ми нећемо на политичкој равни да повећавамо приходе. То је немогуће, мора бити засновано на економским параметрима", рекао је Вучић.

Он је рекао да се новац улаже у радове да би се обезбиједио раст и да је раст кључан за добре приходе и квалитет живота те да ако не постоји раст држава не може да финансира велике пројекте.

"Сада смо имали према флеш процени 3,6 стопу раста за трећи квартал. То је прелиминарна процена, са минималним грешкама. Ми на основу тога правимо све пројекције. Укупна вредност свега што смо створили 2012. године је 32 милијарде евра. То је све што смо створили у земљи, од крофни преко ципела до гвожђа. Данас у децембру ове године, наш БДП је 69 милијарди евра", рекао је Вучић

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гојко

06.11.2023 15:05

Мислиш на нашег Бурлу, он лупа око плата као максим по дивизији. Он појма нема о економији. Само се зна задуживати и красти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц...

06.11.2023 15:20

Ништа тебе не кошта рећи "...за четири године", алудираш на своје вијековање ту гдје јеси. Ти си један опсјенар и аутократа какав се ријетко виђа. Па зар цијела Србија спаде да само теби у леђа гледа како својом кредом по табли "црташ паре"?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг

07.11.2023 01:50

Нажалост, али је тако. Овцама и сендвичарима се не може објаснити ништа.

Name

Који лазов

06.11.2023 21:32

Цуј каже за цетири године биће 1400€ Ево ја казем за десет година имаћу авион. Које су то подвале народу причама са великим цифрама али тамо некад за пет шест год. Јбт. цуј 1400€

ОДГОВОРИТЕ