"Је л' усијане главе мисле да ће их сутра Додик са својим сином, својим кумовима и тајкунима бранити?!"

"Је л' усијане и луде главе мисле да ће их сутрадан Додик са својим сином бранити или његови кумови, његови тајкуни и остали који су стекли силна богатства?", упитао је први човјек града Бијељина.

Република Српска 06.11.2023 | 09:03
"Је л' усијане главе мисле да ће их сутра Додик са својим сином, својим кумовима и тајкунима бранити?!"

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић коментарисао је на свом Фацебоок профилу актуелна дешавања и нападе Израела на Палестину, али се такође осврнуо и на дешавања у Републици Српској.

"Братоубилачки рат између Руса и Украјинаца нас је све погодио, посебно православни народ који је са ових простора историјски, културно и емотивно везан како за Русију тако и за Украјину.

Ових дана гледамо невјероватне сцене из Израела и Палестине, напросто нереалне, људском уму непојмљиве, и све то преноси се уживо, фотографише, дијели, друштвене мреже су преплављене ужасним снимцима, на милионе прегледа, смрт нам се преноси уживо, али нико не чини ништа, ужас траје и даље... Као хорор филм без краја, а са непознатим почетком", навео је Петровић.

"Да ли су терористи из Хамаса који су починили крвави масакр над недужним цивилима у Израелу  7. октобра заиста мислили да ће тиме ослободити Газу, да ће пружити бољи живот Палестинцима, да ће тај терористички напад значити спас за Палестину? 

Да ли израелске оружане снаге заиста вјерују да ће због бесомучног бомбардовања Газе и убијања на хиљаде дјеце и недужних цивила проћи добро, да се то неће све обити као бумеранг?

Да ли свјетске силе које ћуте и не чине ништа да зауставе овај крвави рат не мисле да онај Палестинац који је држао убијено дјете у рукама и који је све изгубио, неће сутрадан постати терориста, неки бомбаш самоубица, који ће само банути у неки тржни центар, на неки вашар или концерт и побити на стотине невиних људи? 

Да ли ови наши, иако ме срамота што уопште пишем наши, јер доживљавам трансфер блама када их видим како шетају са транспарентима "граница постоји", мисле да је то исправно, да ли им доиста није доста рата, желе ли понављање крвавих деведесетих?", упитао је.

Па ово подручје је, како каже, буре барута, довољна је само једна каписла и да све букне. 

"Комшије са којима нема границе нека не обраћају пажњу, јер сутрадан и да се запуца први ће побјећи ови "наши граничари". Је л' усијане и луде главе мисле да ће их сутрадан Додик са својим сином бранити или његови кумови, његови тајкуни и остали који су стекли силна богатства?", упитао је прво човјек града Бијељина и додао:

"Неће људи, отићи ће сви они у своје виле и биће их савршено брига! Зато памет у главу и не бламирајте се, доста нам је и рата, и ратних хушкања и проблема, желимо да живимо у миру!"

Ккао каже, свако ко дипломатски сто замијени звецкањем оружјем није заслужио од народа никакво повјерење јер лако је трговати туђим животима, а недопустиво је трговати дјечијим животима! 

"Напросто схватите - гријех се за гријехом ваља, за рат су потребне двије стране и довољне су двије усијане главе да тај исти рат започну!", нагласио је Петровић.