Невријеме у БиХ: Вјетар какав мјештани не памте

Јак вјетар однио је дио крова са трибина на стадиону Спортско-рекреативног центра "Радомир Ковачевић" у Дрвару, саопштено је из управе дрварског Фудбалског клуба "Борац". Тешка ситуација је и у Босанском Грахову гдје је вјетар чупао стабла и оштетио кровове.

Босна и Херцеговина 05.11.2023 | 12:07
Невријеме у БиХ: Вјетар какав мјештани не памте

“Током ноћи и раних јутарњих часова, остали смо без крова. Вјетар је однио дио лимене конструкције са трибина”, навели су из Управе клуба

Како наводе, свлачионице које користе фудбалери сада ће да прокишњавају, што ће додатно отежати функционисање клуба које је ионако било изузетно тешко.

“Сљедеће године обиљежавамо велики јубилеј 100 година, а кров морамо да направимо. Ово је прави ударац за нас на који нисмо у могућности да одговоримо”, навели су из “Борца”.

Снажно невријеме и олујни вјетар у Бањалуци

Снажно невријеме, праћено пљуском и јаким, олујним вјетром, погодило је јутрос Бањалуку.

Вјетар је био толико снажан да је носио све пред собом, али још увијек нема подтака о материјалној штети.

Киша је направила потоке у многим улицама.

У Босанском Грахову вјетар какав не памте мјештани

Олујно невријеме праћено јаким вјетром захватило је данас општину Босанско Грахово.

“Вјетар је порушио саобраћајне знакове, уништио кровове, чупао стабла, а поред вјетра пада јака киша која се мијеша са ледом”, рекао је Ђуран Срни.

Он је додао да старији мјештани кажу да не памте овакво невријеме уназад седамдесет година.

На снази наранџасти метеоаларм за цијелу БиХ, вјетар до 80 км/х

Наранџасти метеоаларм издат је за цијело подручје БиХ. За регије Ливно, Тузлу, Требиње и Мостар упозорење је до 16 сати, Сарајево, Бањалуку, Фочу, Приједор и Бихаћ до 17 сати док је за регију Вишеград упозорење до 18 сати.

“Подузмите мјере опреза и пратите актуелну прогнозу времена. Очекујте ометања у дневним рутинама и будите спремни обуставити активности на отвореном. Будите спремни на сметње, структурална оштећења и ризик за повреде од ишчупаних стабала и крхотина које носи вјетар. Прекиди у снадбијевању електричном енергијом су могући. Очекују се пљускови са грмљавином. Будите свјесни да се могу појавити олује са грмљавином. Будите посебно пажљиви у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени. Сметње у вањским активностима су могуће”, наводе из ФХМЗ.

(Н1/Срна) Фото: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

То су

05.11.2023 14:51

КЛИМАЦКЕ ПРОМЈЕНЕ заборавили сте написати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре То су

05.11.2023 17:30

“Климацке”, ха? Не пиши ништа, јадан!

Name

Петровиц

05.11.2023 17:42

Вјероватно добар надзор.

Name

Ре

05.11.2023 18:16

И глобално отопљавање.... Нити су климатске промјене нити глобално отопљавање,вец природа успоставља равнотезу,баланс,оног сто је цовјек избацио из равнотезе.И у будуце це бити цесце јер су технолоска достигница и незајазљива потреба цовјека, првенствено за новцем,створили системе који тај баланс брзо нарусавају.Било је и у прослости али риједје и мањег интензитета јер се баланс спорије нарусавао,у складу са тадасњим достигнуцима....

Name

ТЕШКО НАМА

05.11.2023 20:40

У Дрвару климу одређује Нобеловац књижевник Никола Шпирић. Покуповао станове по Бечу захваљујући великој продаји својих књижевних дијела. А Прекаја му инспирација.

ОДГОВОРИТЕ