Потпредсједника из СДС већ трећи пут смјењује СНСД

Да су чуда у политици могућа, говори примјер функције потпредсједника Скупштине општине Вишеград Марка Николића, члана СДС-а, коме се смјене за годину дана дешавају три пута. 

Република Српска 04.11.2023 | 17:02
Потпредсједника из СДС већ трећи пут смјењује СНСД

Наиме, промјеном скупштинске већине у октобру прошле године коју од СДС-а преузима СНСД, изгласан је опозив дотадашњих предсједника СО Муамера Софовића и потпредсједника Марка Николића, који се жалио Окружном суду у Источном Сарајеву, а који је пресудом утврдио да је незаконито смијењен.

Након тога, на сједници СО, послије пресуде, Николић је, скупштинском већином, поново смијењен, па је правду опет потражио судским путем, добио рјешење у коме је наложено да општински парламент у новом поступку отклони све неправилности око  опозива.

И умјесто да, како кажу правни стручњаци, по пресуди, Марко Николић буде на посљедњој октобарској сједници Скупштине општине враћен на функцију, па онда евентуално смијењен скупштинском већином, опет  му је, само сада тајним гласањем изгласано неповјерење .

За по трећи пут смјену Николића гласали су одборници СНСД, ДНС, Покрета за Вишеград, СП РС и СДА , укупно 11, док су против били три одборника СДС и по један из СНС, ПДП и један самостални одборник.

“Сматрамо да пресуда суда није на сједници скупштине  ни по једној тачки испоштована јер је судским актом јасно стављено до знања да је Николић смјењен незаконито  јер није било доказа да је морало доћи идо опозива, “ рекао је шеф Клуба одборника СДС Ђорђе Тешовић.

Он истиче да је грубо  кршење судске пресуде кривично дјело за које неко мора да одговара.

“На сједници смо имали ситуацију да се разрјешава потпредсједник Николић  а истовремено за предсједавајућим столом сједи други који није изабран законито. Тако су у једном тренутку била два потпредсједника Скупштине општине што је заиста феномен у политици", додао је Тешовић. 

Одборник СНС Зоран Папић  понавља да је незаконито по трећи пут разрјешен функције потпредсједник Марко Николић  исто као И на претходним сједницама кад је тачка о овоме била на дневном реду.

“У пресуди јасно стоји да се морају исправити недостаци који су учињени приликом претходне смјене што значи да је Николић морао бити враћен на функцију  па онда ако већина одлучи смјењен", навео је Папић

“Скупштина је на овој сједници поступила по одлуци суда, надамо се правилном примјеном закона, и тако поново смјенила потпредсједника СО Марка Николића. Тиме смо отклонили све нејасноће које је суд наложио", рекао је актулени предсједник Скупштине општине Вишеград Српско Баранац.  

Одорници садашње опозиције истичу да ће, поред досадашње плате актуелном потпредсједника, надокнаду добити, по пресуди, и смјењивањи , што ће увелико оптеретити буџет општине. 
 

(БН) Фото:БН

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Сељана

04.11.2023 18:12

Све саме сељацине и неписмени партијски кадрови па шта они знају шта је Суд. Један пљује на под, један цесе мрсомуд, један убада прстом по мобином тражи Гуглу, један вади комаде из носа па их посматра и тако редом. Страсно шта нам је Милорад створио од људи и омладине. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За сељану,

04.11.2023 19:21

Све што је побројаних је одраз културе и васпитања и која се носи из куће од родитеља. Какве везе има Додик са тик што неко копа нос, или се чешка .

Name

Таса

04.11.2023 21:44

Багра секташка,изгасили су Вишеград,исчупали струјни кабал,град је умро.

Name

Миле незамјенљиви

05.11.2023 17:37

Моја школа и то безпоговорно,питајте нашег Лазара

Name

Wасигтонпост

04.11.2023 18:24

Ако бог да било кад да додје до било какви сукоба у овом ентитету бице дерњаве народа и присталица фундаменалистицко Снсд и Днс и неки Демосоваца подерацемо вас ко пас мастан папир јер висте нас непријатељ а не неко други...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билли

04.11.2023 18:25

Кадце да оду сви странци са ови треба па да крене градјански рат кркај ко кога стигне,ејј,еххх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

04.11.2023 18:31

Како вас није стид довели сте неписменог еда на мјесто др.Марка Николића.Боже,шта је српко говорио о ђуревићу.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за ре сељана

04.11.2023 19:33

Има везе дофик зато што је окупио око себе такве како је написано.Никад Вишеград није био гори,све ду снсџеовци и ђуревић уништили,пољопривреда и не постоји.Сад се сјетио да нешто развија са ужичанима.Нико више пољопривредницима помоћи не може.Упореди ђуревићу податке од 2012 до 2016год,кад је био начелник госп.Славиша Мишковић са твојим мандатом.Све си свуко у раван.Теби требсју само подобни,а не стручни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

04.11.2023 19:49

На жалост али стрпљен спасен....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

04.11.2023 19:58

Судећи по најавама.Дјуревићу се спрема крај.Ако и буде кандидат губи 100 посто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

04.11.2023 20:01

Ђуревићу,огласи се шта ти се десило замјенику,је ли истина или није?хаха ниси ни ти бољи ништа ни од њега,ни од подпреседника скупштине,еда примљен као кв бравар,сад може бити даима и факултет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

04.11.2023 20:30

Живим за дан да ђуревић падне на изборима.Није заслужио побједу ни 2016год,ни 2020год,а о опозиву да и не причам.НАЈГОРИ НАЧЕЛНИК за сва временада се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вишеград,

04.11.2023 20:49

Онда ћеш још дуго и срећно живјети.

Name

Јел,

05.11.2023 22:52

Папић било суђење, иако није кад ће, како одборник може бити човјек са кривичном пријавом. Јел он примао одборнички додатак док се крио од одговорности у Аустралији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре да

06.11.2023 12:30

Па да.Папићу се судило секташима и њиховим полтронима се и не суди.Па пић им на скупштини све скреше у брк па нек се пуше.Што је јада и проблема у овом граду од снсдеоваца је и њихових полтрона.

ОДГОВОРИТЕ