Оптужница против убице открила његову безумност

Од тог 4. маја села у околини Младеновца више нису иста. Туга, мук, невјерица обавили су Мало Орашје и Дубону од тренутка када је деветоро младих, недужних људи, убијено из чиста мира, у помахниталом нападу Уроша Блажића (20). Сада, шест мјесеци касније, оптужница која је подигнута против њега открива детаље који леде крв у жилама и указују на суровост и безумност овог масовног убице.

Србија 04.11.2023 | 08:08
Оптужница против убице открила његову безумност

Оптужницу коју је прије мјесец подигло Више јавно тужилаштво у Смедереву открива језиве детаље злочина и указује да је Урош Блажић испалио најмање око 85 хитаца у своје жртве. Ова бројка није број испаљених метака, већ број повреда које су имале убијене и рањене жртве.

– Тачан број хитаца није познат јер је Блажић пуцао на отвореном простору и постоји могућност да неке чауре нису пронађене – каже извор.

Урош Блажић убио је 9 особа, а ранио њих 12. У поједине убијене он је испалио преко 10 хитаца, по цијелом тијелу.

– Убијене у Орашју погодило је укупно 21 метак, док је у Дубони убијене жртве погодило укупно 32. Блажић је пуцао у жртве док су лежале рањене на земљи, које су га молиле да престане да пуца. Али, он се ту није зауставио. Прилазио би им и пуцао у њих док су биле на земљи – каже извор.

Како додаје, у Дубони је ишао и корак даље и прилазио жртвама које је ранио како би се увјерио да ли је неко од њих жив.

– Када би видио да су још увијек живи, он би им се приближавао и са мале удаљености испаљивао још метака – објашњава саговорник.

Оптужница против Блажића открила је и шта се дешавало у његовој глави прије, током, али и након крвавог пира. Како је утврђено, Блажић је нарцисоидан и препотентан младић, исфрустриран и препун комплекса.

– Урош Блажић је у својој одбрани након почињеног злочина испричао да су мјештани Малог Орашја и Дубоне били љубоморни на њега јер се дружи са познатим личностима из ријалитија и зато што је дигао љествицу више у односу на њихове животе – казао је извор упознат са случајем.

Блажић је “љествицом више” сматрао своје дружење са медиокритетима из ријалити програма, људима који су познати само по учешћу у оваквој врсти програма и скандалима које су правили. Себе је поредио са осуђеним робијашем Кристијаном Голубовићем, називао се “мали Кристијан”.

Подсјетимо, на основу прикупљених доказа у истрази, а шта се наводи у оптужници против убице из Младеновца, постоји оправдана сумња да је Урош Блажић 4. маја 2023. године око 22.20, управљајући путничким возилом марке “мерцедес” у којем је понио аутоматску пушку произвођача “застава” модел “М70 АБ2”, са механичким уклоњеним фабричким бројем, пиштољ марке “токарев” ТТ-30, са неколико оквира муниције за аутоматску пушку и пиштољ, једну ручну бомбу М 52, једну ручну бомбз М 75 и једну кумулативну ручну бомбу М 79, дошао код споменика “Палих бораца” у селу Мало Орашје гдје је уочио групу млађих особа које су се дружиле и слушале музику након чега је без икаквог повода, са намјером да их убије, изашао из возила и рафалном паљбом из наведене аутоматске пушке испалио више десетина пројектила у правцу оштећених особа, након чега је, када је испалио оквир са муницијом, исти замијенио и наставио да пуца на оштећене, од којих је неке већ погодио и који су се налазили на земљи, којом приликом је на лицу мјеста убио Марка М. (18) док су од задобијених повреда у здравственим установама преминули Немања С. (21) Лазар М. (20) Петар М. (26) и малољетни Н. М. (15) и А. М. сви из Малог Орашја.

Том приликом окривљени Урош Блажић је ранио још четири особе, док је на још четири оштећене особе пуцао, али их је промашио.

Након тога, како је утврдила истрага, Урош Блажић се возилом којим је дошао на лице мјеста, одвезао у село Дубона, која се налази на удаљености од неколико километра, гдје је уочио више особа које су предузимале радове на огради дворишта и са намјером да их убије, изашао је из возила и из ватреног оружја – означеног пиштоља марке “токарев” испалио више пројектила у правцу наведене групе особа, као и у још једног оштећеног који се налазио у непосредној близини, којом приликом их је погодио пројектилима, нанијевши им тешке тјелесне повреде.

Окривљени Урош Блажић се након тога поново одвезао наведеним возилом недалеко одатле до Основне школе “Момчило Живојиновић” гдје је зауставио возило, ушао у двориште школе и том приликом, са намјером да их убије, из наведене аутоматске пушке, почео да пуца у правцу више особа која су се ту међусобно дружиле, при чему је у оштећене особе, која је погодио и која су се налазили на земљи, поново из непосредне близине пуцао и на лицу мјеста убио Милана П. и Кристину П. који су брат и сестра, док је Далибор Т. услијед задобијених рана убрзо преминуо. Критичном приликом окривљени Урош Блажић је ранио и нанио тешке тјелесне повреде опасне по живот према још четворо оштећених особа, док је испалио и више пројектила у правцу још четири оштећене особе, али их је промашио.

Дакле, како је то утврђено у истрази, бјежећи са лица мјеста, у селу Шепшин, уочио је паркирано путничко возило са кључем за стартовање у контакт бравици, те се са истим одвезао у близину наплатне рампе у Малом Пожаревцу гдје је оставио возило које је чекало на наплатној рампи гдје је уз пријетњу активирања ручних бомби принудио оштећеног возача да настави кретање возилом како би избјегао полицијске службенике, док је у возилу била путница. Одатле су наставили кретање према мјесту у општини Уб гдје је оштећена путница изашла из возила и којој је запријетио да не смије ништа да пријави. Потом је наредио возачу такси возила да га одвезе до села Вињиште на територији Крагујевца, гдје је касније пронађен и ухапшен од стране полицијских службеника у пријеподневним часовима.

Његовом оцу, Радиши Блажићу се ставља на терет да је извршио кривична дјела – недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експозитивних материја у стицају са кривичним дјелом – тешко дјело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је окривљени Радиша Блажић у кући у којој је живио, неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854.38 грама, као и различите дијелове за оружје.

И рођаци држали оружје
Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања сумње да су извршили кривично дјело Недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући у помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу пријети 20 година робије
Оптужница је достављена Вишем суду у Смедереву на одлуку о потврђивању, са приједлогом да се према свим оптуженим продужи притвор, пише Блиц.

Окривљени Урош Блажић у вријеме извршења кривичног дјела није имао навршену 21 годину, због чега сходно одредбама Кривичног законика њему није могуће изрећи казну доживотног затвора, већ као максималну казну, казну затвора у трајању од 20 година.

(Српска инфо/фОТО: Муп Србије)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

04.11.2023 08:16

ЗА ОВАКАВ СЛУЦАЈ НЕ ВАЗИ ЗАКОН.НАРОД ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ ОДЛУКУ ДА СЕ ОВОМ МОНСТРУМУ ИСТЕКНЕ ДОЗИВОТНА КАЗНА КОЈУ БИ УЗДРЗАВАО У НАЈТЕЗИМ УСЛОВИМА.ЗА ОВАЈ СЛУЦАЈ НЕ ПОСТОЈИ ПРАВО ЗАТВОРЕНИКА.ОА ОН БИ ИЗАСАО ИЗ ЗАТВОРА СА 40 ГОДИНА,И КО ГСРАНТУЈЕ ДА НЕЦЕ УЦИНИТИ ИСТО ИЛИ МОЗДА ЈОС ГОРЕ УБИТСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

04.11.2023 08:25

По кратком поступку и нек му народ суди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кун'-фу Панда

04.11.2023 09:30

Ма јок, не заслузује он то. Дозивотна уз тезак физицки рад сваки дан, а све сто заради радеци прослиједити породицама зртава

Name

А

04.11.2023 08:38

ЗА такве треба смислити благо временом поступак , за такве на планети , нису позељни !!! Кратак поступак !!!👍

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавезно..

04.11.2023 08:38

..само доживотно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

04.11.2023 08:40

И овакав масовни убица и болесник це бити на слободи за 10 година. Е то је Право! Умјесто да је осудјен на доживотну тамницу, али и то је ниста за оно сто је направио, јер мртве нико не врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

04.11.2023 08:43

Шта се има о њему писати зна се гдје му је мјесто до гроба

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

04.11.2023 08:53

треба затворит у установу да цркне ко псето полако да невиди ни сунца ни месеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

04.11.2023 09:28

Маљем у главу да не троши зрак нормалним људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освета је из раја изашла

04.11.2023 11:20

Ја сам за то да се пусти на слободу, али неколико сати прије тога обавјестити родбине оних које је побио.

Name

Лија

04.11.2023 09:42

Какав је то закон по којем монструм има право на живот, а то право је одузео на безоцан начин толиком броју младих особа?? Велика грешка је укидање смртне казне..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

04.11.2023 10:38

Тај ријалити је иначе у инат грађанима Србије, који су тражили његово укидање, промијенио назив у ЕЛИТА. Ја да се питам звао би се Златно доба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

04.11.2023 12:15

Ријалити шоу, е то су вам последице дај Бозе да тога не буде више. Е сад више није Задруга сад је Елита и то можете мислити Миљана, Зола, Са, Мица итд. Е мој српски народе ста си доживео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако дјеца

04.11.2023 23:54

Одрастају уз програме таквог сотонистицког садрзаја (Содома и Гомора) оцекивати је поремеценост ума и еазума итд.... Не заборавимо да се особа увијек сматрала умно зрелом тек са 24 године.