"До 31. октобра 3,792 милијарде евра инвестиција"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је укупан износ инвестиција у Србији за ову годину, закључно са 31. октобром 3,792 милијарди евра, односно за око седам одсто више од рекордне прошле године и додао да је то важна вест, јер се на тај начин покрећу раст, повећавају плате и пензије.

Србија 03.11.2023 | 19:55
"До 31. октобра 3,792 милијарде евра инвестиција"

''Пензионери од јуче почињу да добијају увећане пензије, од 5,5 одсто, а   већ у фебруару ће да добијају додатних 14,8 одсто повећање. Желим да кажем и да ћемо крајем новембра и почетком децембра корисницима социјалне помоћи исплатити 10.000 динара, као и уживаоцима неге, слепим особама и старима, онима који болују од тешких болести, такође омогућити да добију ту врсту помоћи, од 10.000 динара'', рекао је Вучић на телевизији Пинк и подсетио да је најавио да 'велика фабрика долази у Ниш', односно "Аристон".

Навео је да је сигуран да људи примећују да ''мора да се земља гура напред" као и да они дају снагу.

''Сваки дан по неколико пута ми је свега доста, али сам најпоноснији што остају резултати. Када се возим кроз Србији и идем ка Шиду, Новом Саду, Нишу...фабрика, хотела, ауто-путева, пруга... То ће и моја деца и унучад да се хвале. А ови то неће моћи да окрече, људи мисле да је то све загарантовано'', рекао је Вучић.

Истакао је и да аутопут до Чачка не би био изграђен под претходном влашћу.

''Да не причамо ауто-пут до Димитровграда, да не причамо о Грделичкој клисури... Триста још година не бисмо имали те аутопутеве. Моравски коридор им не би пао на памет, а да не говоримо о Фрушкогорској коридору, аутопуту Рума-Шабац, брзој саобраћајници до Лознице... Да не причам о свему томе'', рекао је Вучић и истакао да је садашња власт изградила око 460 километара аутопута, као и да се тренутно ради на још неколико пројеката.

''Тренутно радимо овај део од Пожаревца, Голупца, па ћемо одатле брзу саобраћајницу до Брзој Паланци, па је лево Кладово, десно Неготин, Повезујете целу источну Србију. Очекујемо да се велики број људи врати'', рекао је председник.

Навео је да за три-четири дана почињу радови на прузи Ниш-Димитровград и Ниш-Брестовац.

''Према Лесковцу већ радим са Европљанима. То је питање инвестиција, живота људи, питање стандарда. Као што је питање магнета, мамографа, лечења ретких болести, а која је најважнија за људе'', рекао је Вучић.

Истакао је да, када помогнете неком детету и обезбеди му се лечење, мајкама није тешко да кажу ''хвала'', пошто су њима деца све.

''Тада само крену сузе на очи. Морамо да пробамо да обезбедимо лекове за сву децу у наредном периоду, да лечимо од свих болести децу, за то ће нам требати још новца. Бићемо можда једина земља у свету која лечи све, јер данас лечимо оно што најмање 80 одсто земаља ЕУ не лечи. Али мислим да то треба да буде наш циљ, да се око деце ујединимо и то је оно што треба да радимо'', закључио је Вучић.

(Тањуг) Фото: БЕТАПХОТО/МИЛОШ МИШКОВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Амбасадор

03.11.2023 20:10

Народ ради за минималац,странци им згулише кожу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

03.11.2023 20:32

Ха ха ха... Несто размисљам Како би овом насем пресједатељу лезала ова креда у руци испред табле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пр

03.11.2023 21:21

Дај болан бјези немој да прицас глупости 3 милијарде је кусур у продавници америке и осталих а сто не прицас колико ти узимају пара из рудника на косову е моја будалетино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

04.11.2023 05:18

Хајде да нам.уплати.мало Србија за користење БиХ ресурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

04.11.2023 08:34

Само напријед предсједнице . Да нам је висе таквих људи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да приупитам

04.11.2023 09:50

А ста се сад потписује?

ОДГОВОРИТЕ