Петорка пала због кријумчарења Кинеза из БиХ

Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминалитета (УСКОК) је, након проведене истраге, пред осјечким Жупанијским судом подигао оптужницу против петорице осумњичених да су за новац кријумчарили кинеске држављане из Босне и Херцеговине у Хрватску.

Регион 03.11.2023 | 19:29
Петорка пала због кријумчарења Кинеза из БиХ

Тужилаштво је саопштило да су оптужницом обухваћена петорица осумњичених старости између 27 до 70 година, док је бродско-посавска полиција раније навела како за кријумчарење сумњиче 70-годишњег држављанина БиХ, 46-годишњег држављанина Словеније, 37-годишњег држављанина Србије те двојицу хрватских држављана старости 27 и 36 година.

УСКОК је прецизирао како оптужницом терети оптужене да су се од почетка априла до 10. маја ове године повезали у заједничко дјеловање са више непознатих особа из БиХ ради илегалног пребацивања већег броја кинеских држављана из БиХ у Хрватску, уз договорену новчану накнаду, преноси Фена.

Према УСКОК-у, они су се 10. маја, у вријеме договорено с особама из БиХ, довезли сваки засебним возилом на обалу Саве у близини Славонског Брода те су особе из БиХ чамцима ван граничног прелаза пребациле 14 кинеских држављана из БиХ у Хрватску.

Потом је 70-годишњак у аутомобил преузео пет Кинеза, а 46-годишњак још четири те су се упутили према Загребу. Притом су им 36-годишњак и 27-годишњак у другим возилима били претходница и пратња ради избјегавања полицијских контрола.

По доласку на наплатну кућицу ауто-пута, полицајци су зауставили возила, док је истовремено 37-годишњак аутомобилом дошао у близину Саве ради преузимања преосталих пет илегално пребачених странаца.

Међутим, до тог преузимања није дошло јер су га полицајци затекли на договореном мјесту са илегално пребаченим странцима. УСКОК додаје да је у оптужници предложио продужење истражног затвора против свих оптужених, јавља Хина.

(Независне) Фото: МУП Хрватске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Каква друзина

03.11.2023 21:07

Е овим је Пленковицева и Цовицева зеља о консутивности три народа испуњена. Хрват, Србин,Босанац . Слозна браца јаде раде по свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

03.11.2023 23:38

А Словенац 😁

Name

Ово

04.11.2023 08:57

Је доказ да се не мрзимо, и да моземо да зивимо и радимо заједно. Да смо били богата земља никада не би ни ратовали. Овако нас појединци искористисе и завадисе на националној основи да би се они сами обогатили, а нама сервирали прицу о узајамној мрзњи.

Name

Соња

04.11.2023 10:19

Посто је кинез по комаду . С опремом .

ОДГОВОРИТЕ