Нови детаљи са суђења Волшу за убиство супруге

У Кохасету, у Мачусетсу данас је одржано претпретресно рочиште у случају Брајана Волша, оптуженог за убиство своје супруге Српкиње Ане Волш.

Свијет 02.11.2023 | 19:35
Нови детаљи са суђења Волшу за убиство супруге

Уместо Волша се на данашњем претпретресном рочишту појавио његов адвокат, пренео је НБЦ10Бостон.

Данас су и држава и одбрана изнели најновије информације о процесу прикупљања доказа.

Тужилац је рекао да су адвокати обе стране у овом случају недавно имали конференцијски разговор са приватном лабораторијом Боде, којој је држава послала 10-ак узорака. 

За један број тих узорака речено је да су "ограниченог квалитета" и тестирање је заустављено. 

Очекује се да ц́е експерт одбране посетити лабораторију ради прегледа узорака.

Држава је додала да је државна криминалистичка лабораторија завршила свој рад, иако адвокати још нису добили коначан извештај.

Тужиоци ц́е изабрати неке узорке за тестирање у државној лабораторији.

Волшев адвокат је рекао да очекују да ц́е имати "све" до краја године.

Још једна статусна конференција била је заказана за 23. јануар. 

Волш се ни тада није појавио.

Судско рочиште у августу у случају Волша, који је оптужен за убиство своје супруге, одложено је за данас јер су тужиоци рекли да још чекају анализу ДНК из независне лабораторије.

Они нису навели који ДНК је био тестиран.

Правни аналитичар из Бостона Мајкл Којн рекао је раније овог месеца за НБЦ10Бостон да је ДНК посебно важан јер истражитељи никада нису пронашли тело Ане Волш. 

Не само да тужиоци морају да докажу да је он убио своју жену, вец́ морају да докажу и да је она мртва, рекао је он.

"Делиц́ кости сам по себи не доказује нужно смрт. То доказује да је можда била повређена, а они покушавају да докажу убиство првог степена", рекао је Којн.

Нестанак Ане Волш, 39-годишње мајке троје деце из Кохасета, првобитно је пријавио њен муж, који је рекао да је отишла рано ујутро за Нову годину.

Али неколико дана касније, након потраге која је укључивала делове града Вашингтона, где је радила за велику компанију за некретнине, Брајан Волш је ухапшен под оптужбом да је обмануо полицију.

Касније је оптужен за убиство и изјаснио се да није крив ни по једној тачки оптужнице.

У опсежној потрази за њеним телом, полиција је на крају пронашла у контејнеру за смец́е у близини куц́е његове мајке делове одец́е и накита за које је Брајан Волш рекао да је носила када је напустила њихову куц́у рано ујутру за Нову годину, заједно са тестером за метал са комадом кости, рекли су тужиоци.

Такође, су тврдили да је Брајан Волш сумњао да је Ана имала аферу и додали су да је његова мајка унајмила приватног детектива да је прати.

(Тањуг) Фото: цохассетанцхор

Коментари / 0

Оставите коментар