Томина удовица угасила јутјуб канал хрватске дискографске куће

Као бомба одјекнула је вест у региону да је удовица Томе Здравковића срушила Јутјуб канал највеће издавачке куће, и све то због процента од зараде који није добијала.

Забава 02.11.2023 | 16:29
Томина удовица угасила јутјуб канал хрватске дискографске куће

Водећа дискографска кућа Цроатиа Рецордс данас је остала без свог YоуТубе канала. У секунди су нестали спотови и песме неких од највећих естрадних звезда попут Мише Ковача, Мери Цетинић, Дине Мерлина, Дражена Зечића, Јосипе Лисац и других. Желимира Бабогредца.Тим поводом огласио се власник дискографске куће Цроатиа Рецордс.

- Ми као фирма имамо 50 YоуТубе канала те је један од њих нападнут због три песме. Показали смо уговоре у Лондону и то је требало бити решено, али онда је канал пао. Наши људи у Лондону чине чуда да се канал врати, али је јако компликовано. Верујем да ће штета бити минимална говори Желимир Бабогредац (70), власник дискографске куће Цроатиа Рецордс.

Њихов главни YоуТубе канал је блокиран од 31. октобра те се песме њихових издавача морају слушати на осталим каналима.

Иако је Бабогредац тврдио да је канал хакован, чини се да ипак није реч о томе.Порталу "Равно до дна" јавио се Мирко Ћајић у име фирме Цоннецт Нетwорк са седиштем у Београду. Цоннецт Нетwорк се бави заштитом ауторских права у дигиталној сфери, дакле на платформама као што су YоуТубе, Спотифy, Деезер и сличнима. Фирма има преко 50.000 композиција и заступа 84 аутора и власника ауторских права међу којима је и породица покојног Томе Здравковића, наводи портал.

- Проблеми са Цроатиа Рецордс су кренули прошле године, кад је у наш тим дошла породица покојног Томислава Здравковића. Истог дана смо тражили од госпође Гордане Здравковић све уговоре које поседује с издавачима и наишли на велике проблеме. Цроатиа Рецордс је издао више албума без ауторских дозвола што је кривично дело. Па смо тако наишли на албум (винил, ЦД) госпође Амире Медуњанин с 12 синхронизованих композиција Томе Здравковића (албум „За њу и њега“) без иједне једине ауторске дозволе, што се по закону о ауторским правима води као кривично дело - испричао је Ћајић.

ФОТО: Е-СТОЦК/ЧАСЛАВ ВУКОЈИЧИЋ

Из Цоннецт Нетwорка наводе да је Цроатиа Рецордс на свим дигиталним платформама објавила још две сингл композиције с ауторским делима Здравковића, а да нису добијене ауторске дозволе породице.Бабогредац нам каже како Ћајић није заступник породице певача Томе Здравковића и додаје да ауторска права нису прекршена.

- Ради се о човеку који се представља као заступник а то није. Ми смо га увек игнорисали јер он није легитимни заступник породице. Једноставно, он није наш ниво - закључује Бабогредац.

(пинк.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

То

02.11.2023 17:09

су исти они који су тешко опљачкали и Бранимира ђонија Штулића.

ОДГОВОРИТЕ