Вучић се састао са фон дер Лајен у Палати Србија

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Палати Србија са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Србија 31.10.2023 | 13:41
Вучић се састао са фон дер Лајен у Палати Србија

Вучић је претходно Фон дер Лајен дочекао на аеродрому "Никола Тесла".

Њих двоје почели су тет-а-тет разговор, а затим ће имати и састанак са члановима двеју делегација.

После састанака планиране су изјаве за медије Вучића и Урсуле фон дер Лајен. 

Фон дер Лајен ће се затим састати и са председницом Владе Србије Аном Брнабић. 

Вучић је на инстаграму навео да га са Фон дер Лајен очекују целодневни разговори у којима ће исказати сваку врсту захвалности ЕУ на помоћи и подршци коју је пружила, "у нади да ће Србија имати снаге да испуни своје приступне обавезе и постане део породице европских народа".

Фон дер Лајен је у Београд дошла из Подгорице где је раније данас састала са  председником Црне Горе Јаковом Милатовићем. 

Она је четвородневну посету Западном Балкану започела у недељу у Скопљу како би представила детаље Плана раста ЕУ за регион.

Јуче је боравила у Приштини, где је на конференцији за новинаре са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи рекла да постоји нови инвестициони план који функционише веома добро и да се успеси могу постићи само ако Београд и Приштина нормализују односе.

Фон дер Лајен се у Скопљу, састала са председником Северне Македоније Стевом Пендаровским и премијером Димитром Ковачевским, где је поновила да ЕУ планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра.

Председница ЕК посетиће сутра Босну и Херцеговину.

(Тањуг) Фото: Курир/Ненад Костић

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

31.10.2023 14:33

Додје млати прстом, клима главом, и оде. Стета на њу тросити време, није она америцки циновник?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.10.2023 18:11

Ову бабу криминалну прозивају у ЕУ парламенту. Мафијашица мало већа.

Name

Ипе ре ре

31.10.2023 19:14

Жена родила 7-ро дјеце,била министар одбране Њемачке.Сад води ЕУ,и ти кажеш,шта ова баба.Врати се у пећину,не узнемиравај глупошћу.

Name

Рере

31.10.2023 19:25

Јел примјећујете, чак је прозивају у парламенту? И никоме не фали ни длака са главе, нек то покушају у Кремљу, оде глава, отроваше итд. Управо зато и служи парламент, контрола рада режима, владајућих.