Препуцавања око школе у бањалучкој Ади не престају

Иако се настава у Основној школи у бањалучком насељу Ада од почетка ове школске године одбвија ова образовна установа још није званично отворена. Без обзира што се ради о школи чију је изградњу финансирала Србија надлежни не престају са препуцавањима. Дошло је и до непредвиђених радова који ће коштати око 800.000 марака.

Република Српска 28.10.2023 | 20:25
Препуцавања око школе у бањалучкој Ади не престају

Од самог почетка градње школу у Ади прате нелогичности а проблем је кулминирао и око самог назива.

"Косово и Метохија" и "Вук Стефановић Караџић", оба имена је понијела једна школа која иако има капацитет за 300 ученика а похађа је тек 50-ак. Издата је употребна дозвола, сви радови су окончани, тврди директорица школе и додаје да нису тражили додатна средства.

„Апсолутно сви радови који су потребни за функционисање и рад школе су завршени. Ових 800 хиљада сам управо од вас новинара и добила информацију, школа није тражила додатна средства јер начин на који то функционише је да школа треба да службено упути да ли Граду, Влади, министарству просвјете да јој требају додатна средства и тачно опише шта је за које сврхе. Ово што се прича о овим средствима то само може бити о средствима која су утрошена кад се школа градила, не да ће бити неки нови радови, то су средства која су унапријед потрошена, што значи да ова школа кошта више од 4 милиона“, изјавила је Татјана Вилендечић, директорица ОШ "Вук Караџић".

Градоначалник Бањалуке који се прије почетка школске године самоиницијативно попео на скелу и поставио натпис „Косово и Метохија“ сада износи низ оправдања. Каже дошло је до непредвиђених радова, рокови су били кратки па су неопходна додатна средства.

“Имаћемо и у будућности радове, биће потребно да уређујемо школско двориште, потребно је да радимо фискултурну салу али у овом тренутку око 4,3 милиона која смо имали на располагању то смо уложили, један дио средстава смо ми додали а већински дио је донација Србије и за шриче о опремању које су исто тако кружиле јер је неко хтио да прави причу ради се о донаторским средствима УНДП-а“, рекао је градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске изостао је одговор на наша питања у вези са радовима и одвијањем наставе у овој школи.

Питање је ко је одговоран и какву то ми поруку шаљемо Србији чији новац је уложен у изградњу школе у Ади али и родитељима који своју дјецу требају уписати у ову школу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Раде

28.10.2023 21:00

О Бозе имали те ста нам раде. Имали ијданнПолитицар да није у каквом Лоповлуку ста се ово десава засто смо толико Глупи и сутимо да нас најгори Слој Људи вуце за Нос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.10.2023 21:38

Најгори сој људи нас самих...Срби за Србе... вратите нам османлије, они су узимали десетину, ови наси узесе нам све.

Name

Ре

29.10.2023 00:46

За 800 хиљада се пита које је Србија наводно дала а за 3.5 милиона од УНДП то нико не пита

Name

Узас

29.10.2023 07:42

Потрудили се да саграде сколу и Србија и град, дјеци много близе , а сад зарад политицког препуцавања ,прозивају Драска, нека про,ивају колико гид зели Драско ради и гради пуном паром

Name

Шта, "наводно"?

29.10.2023 09:42

Како може Србија да има свој новац када нема властиту индустрију , фабрике и сл? Све је страњско и дају се дебеле субвенције а народ лади за мизерну плату... Не лажете да Србија "даје" , кад не даје.

Name

драскиц

29.10.2023 06:45

Како це тек овог дјеца назвати кад додје у сколу? Наиван је био па се брзо разоткрио, следеце изборе не смије да продје, вецу це силу проводити од оног сто га дјеца питају деси лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.10.2023 07:43

Ја мислим да је ова директори а у праву јер она има искуства са изградњом школа! Толико су их направили у Бањалуци од рата до данас да је то за њих све рутина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

29.10.2023 08:00

Мора се признати да је Драско за ових неколико година превазисао све политицаре бар сто се крађе тиче! Краде немилице,има ли државе да га затвори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

29.10.2023 08:35

Преко 4 милиона уложено и требаће још да наставу похађа 50 ученика. Каква будала мораш бити да о томе уопште причаш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qqq

29.10.2023 09:23

Паре паре . Су у питању. Нити ти политицари шта раде. Само лова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

29.10.2023 09:30

...није дала свој новац већ новац које је добила од Запада, као кредит или донацију. Не знам, одакле нам пада на памет да је новац србијснски? Како би био када Србија нема своју индустрију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

29.10.2023 09:44

Умјесто да растерете сколу Бранко Радицевиц они дају сколу у надлезност сколе и Борику. Ви из министарства просвјете сте обицна багра која ни о цему не води рацуна. Ста би било да је скола направљена на Старцевици? Да ли би припала сколи Петар П. Његос? По овој логици вјероватно да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

29.10.2023 10:27

Знаци "зути Робин Хоод" кренуо стопама "месара", отми и од дијеце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан З

29.10.2023 15:05

Какве везе има Косово и Метохија са нашом Дрзавом Босном и Херцеговином. Тамо зиве вецинско становниство Домородци Сиптари а код нас зиве Срби Хрвати и Бошњаци. Одјебите висе те Сиптарске земље и називе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2023 23:41

Шта ти пишеш овдје злотворе. Теби нешто смета па сто живиш ту сто не идеш гдје је боље? Косово и Метохија је покрајина у Србији а овдје живе такодје Срби па могу да дају називе какве хоће. Не вриједјају ни Хрвате ни Босњаке али ето теби смета јер си ти као неко мудо. Мрс.