"И ја сам мислила да је Рибникар тамо, негдје, далеко, Видите да није"

И ја сам мислила да је Рибникар тамо, негдје, далеко. Видите да није…", истакла је наставница Лазић.

Република Српска 27.10.2023 | 20:11
"И ја сам мислила да је Рибникар тамо, негдје, далеко, Видите да није"

Данијела Лазић, наставница у Основној школи "Кнез Иво од Семберије" огласила се на друштвеним мрежама након што је ученик напао каменом у школи.

Она је на почетку навела да је она та наставница коју је непознати малољетни ученик напао огромним каменом од око 10-15 цм пречника, а не обичним каменчићем, и да је то урадио са удаљености од око метар, метар и по, ударивши је у главу, не размишљајући да је напао нечији живот.

"Речено ми је да је имао пуне џепове камења, као и то да су нађене одбачене маказе у близини. Цијели догађај је снимила и школска камера. Ја сам та која га никад у животу, ни у школи није видјела, нити му предавала, нити се срела са њим јер смо супротне смјене.

Ја сам та коју је поменути малољетник напао без икаквог мотива, онако мучки, неочекивано, директно у лице, не размишљајући да може да убије особу која је само хтјела да професионално одради тај последњи час, присуствује Наставничком вијећу и пожури кући да се чује са својим дјететом…

Ја сам та која је могла бити било ко, ко се затекао у школи, можда и неко дијете које би се нашло као и ја у погрешно вријеме, на погрешном мјесту. Кажу ми, можда је тако спријечен даљи планирани напад на било кога у школи…", наводи Лазићева.

Наглашава да је она та чији је живот био угрожен нападом и да је имала срећу што је жива, јер је камен није погодио у потиљак или сљепоочницу.

"Жао ми је што се траже мотиви, и кривица сваљује на просвјетаре, а не види права истина у суноврату друштва и породице у глобалу. Зашто је ово учинило то дијете? Зашто је планирао некоме угрозити или одузети живот, па је понио тај огроман камен? Ко то зна, можда ни он сам не зна?!

Разлоге и кривца нека траже надлежне институције, а не да се траже нагађања и мишљења неуких и необавијештених људи по друштвеним мрежама. Овако нешто се могло десити свакоме од Вас, и зато морамо да се запитамо шта ми као друштво можемо да урадимо да се спријечи поплава насиља по школама.

И ја сам мислила да је Рибникар тамо, негдје, далеко. Видите да није…", истакла је она.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Мика

27.10.2023 21:22

Родитељи су запустили дјецака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВАА

27.10.2023 22:40

Тако се то десава када се странацки запосљава.

Name

Борац

28.10.2023 11:14

Каква министрица,такав и кадар. Није вазно знање,вец партијаска књизица и скупити гласаце.

Name

Да али

27.10.2023 21:23

шта каже на то партија која је инволвирана у све узрасте од обданишта до пензионера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

27.10.2023 21:24

Све најбоље наставници која је доживјела овакву неоријатност! А друштво у цјелини се одавно урушава. То је оно што нам телевизије свакодневно сервирају, што се његује лажи, подвале, снага и моћ. Нажалост, стрмоглави пад друштва и државе ће се наставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

27.10.2023 21:38

Одгој и понашање потјече из куће,школа дотјерава,усмјерава и финишира,ако не иде,дреновину у руке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

27.10.2023 21:52

Пропало друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

27.10.2023 22:45

Малог у болницу,а родитеље на робију!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

27.10.2023 22:53

Увођење електронског дневника удаљило је родитеља од школе. Жива ријеч и разговор са родитељем у вези ученика је незамјењљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доситеј

28.10.2023 00:07

Школе су само слика друштва.Бит ће велики проблем у будућности извести ученике да буду добри људи.Родитељима је битна оцјена углавном.Треба бацити акценат на васпитни рад а не уводити Дигитални свијет,Роботику.За пар година ће увести вјероватно и Вјештачку интелигенцију као предмет.Дјеци треба игра са лоптом,а не дигитализација Увести новчане казне за родитеље,такође да оцјена иде у укупан збир оцјена,да дијете може понављати разред уколико има закључено 1 из владања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

28.10.2023 07:00

Најважнији је одгој из куће. Али, ако је сав КОМШИЛУК ДРУГАЧИЈИ, онда појединац стрши. И има проблеме. СВЕ ДРУШТВО, СИСТЕМ ЈЕ РАШТИМАН. Јер у ХАОСУ, СНАЛАЖЉИВИ РАДЕ СВОЈ ПОСАО. Сељак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када...

28.10.2023 08:47

Када поново науцимо да волимо и постујемо,близњег свога.Кад из људи и разних технологија науцимо да "беремо" и делимо само оно позитивно, најсладје,најлепсе.Оно саткано из топлине,љубави и зивописних боја.Сто буди зељу за песмом,игром,знањем, вером и слободом.Када се окренемо једни другима,будемо своји на своме.Када будемо цули зубор реке и сапат потоцица,пој птица,песму игру и грају деце око нас.Видецемо поново плаво небо,златно сунце,олистале зелене суме,зивописне боје и мирис ливадских цветова,засијане плодоносне њиве... Нестаце претеране потребе за материјалним,похлепе,зависти,мрзње, злих,времена и са њима све сто је зло и сто цовека цини агресивним,депресивним и несрецним.Када кренемо од себе,не цекајуци да то неко уради за нас.Бицемо поново људи и ето среце и благостања.. једноставно је,није теско и не боли бити оно због цега смо досли на овај свет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гбг

28.10.2023 08:54

Кљуц је у породици у мајцином одгоју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2023 10:01

Питам се, зашто нико не уочава да смо подијељени,на оне који којима је сила новца ударила у главу,па својој дјеци купују све што пожеле,па и неприкосновено право да гасе туђе животе,и на оне родитеље који се боре да прехране породицу,и раде на више радних мјеста,што им ускраћује вријеме за разговор са дјецом. То нам наш вајни систем ускраћује,па су губитници и полтрони,и борци за преживљавање... Кад и (ако)икада схватимо,бојим се да више нећемо имати шта сачувати,јер ће комплетно друштво бити разорено...

Name

рпз

28.10.2023 11:00

Коријен проблема је наравно у породици. Стабло ипак чине накарадни кадрови у образовању којих је не мали број. Министар образовања је до скора била бивша конобарица,директор РПЗ а је по занимању заова Председникове кћерке,директор школе Кнез Иво је каријеру градио у посластичарници па да лоптицу спустимо на наставнике који не могу добити прилику да раде ако нису активни у странци,подобној, наравно. Дјеца чине крошњу,најуочљивији дио биљке и сами просудите каква би једино и могла бити... Гдје се и како изгубио ауторитет наставника? Сложено питање које има много одговора а оном малом броју посвећених просвјетара треба одати признање и дати им већу моћ одлучивања и доношења одлука. И платити их много више него што је то данас случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

28.10.2023 13:27

Једно питање:чије је, ово дијете? Родитељ одговара, за понашање малољетне особе! Чији је, зашто се крије?? И зашто, нису предузете мјере, лијечења, раније, ако је, спорт, упућен на лијечење, знаци да је или лијечење раније, ил је склон је. Разумијемо се...

ОДГОВОРИТЕ