Дани Витаминке, због великог интересовања грађана, настављају и овог викенда 28. и 29. октобра

Вјерујемо да је већини прва асоцијација на јесен – ајвар, а када неко каже ајвар, да одмах помислите на Витаминку. Баш тај производ је један од оних на које су у овој компанији посебно поносни.

Република Српска 26.10.2023 | 10:24
Дани Витаминке, због великог интересовања грађана, настављају и овог викенда 28. и 29. октобра

Бањалучка Витаминка је један од најуспјешнијих произвођача прехрамбених производа у БиХ, а основана је прије тачно 75 година.  Поводом свог рођендана, компанија Витаминка је одлучила да својим суграђанима поклони 10.075 поклона И феноменалан догађај за памћење.

Увод за манифестацију под називом “Дани Витаминке” а који су почели 17. октобра, била је Свечана академија у Банском двору током које је уприличен богат културно-забавни програм.

Догађају је присуствовало око 300 званица, особа из јавног живота, сарадника, пословних партнера и представника медија као и Министар пољопривреде господин Саво Минић, градоначелник Бања Луке господин Драшко Станивуковић као и Предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука господин Горан Рачић који су се И обратили гостима.

Предсједник Републике Српске господин Милорад Додик упутио је компанији Витаминка честитку на свим постигнућима И истакао да са нестрпљењем чека она која предстоје у будућности.

Већ следећег дана рођендан и славље је почело и на улицама Бања Луке. Током „Дана Витаминке“ грађани су имали прилику дегустирати домаћи ајвар од печених паприка, краставце са медом и паприком, екстра домаћу мармеладу од кајсије као и домаће сокове у традиционалној рецептури и остале Витаминка производе.

Бакини рецепти развеселили су љубитеље кухања, Фазонко је, очекивано, омађијао најмлађу публику, пхото боотх је привукао младе који ће имати фотографије за памћење, а сви су уживали окрећући коло среће и још више у поклонима мини зимнице које су понијели са собом кући.

Управо због велике заинтересованости посјетилаца, компанија Витаминка је одлучила да трајање „Дана Витаминке“ продужи и на викенд који је пред нама. У суботу и недељу, 28. и 29. октобра Витаминка наставља све активности, игре, дегустације и поклањања на истом мјесту, у продужетку Господске улице. Поред тога славље ће се наставити и у Сарајеву и другим већим градовима Босне и Херцеговине, у које ће Витаминка донијети дух славља и мирис ајвара. 

Под слоганом “Радост за све генерације” а као дио “Дана Витаминке” менаџмент ове компаније дочекао је представнике медије И остале госте у свом производном погону. Гости су имали прилику да виде комплетан процес производње као И све фазе обраде воћа И поврћа И описала цијели процес добијања укусних производа у теглама. Још једно се подсјетило да су сви Витаминкини производи потпуно природни, без конзерванса, само пастеризовани по традиционалној рецептури.

Овај чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, желио је својим потрошачима, онима који су јој вјерни али и оним најмлађима који ће је тек завољети, поклонити дане дружења, доброг провода, стварања успомена И уживања у укусним производима. 

О компанији Витаминка

Витаминка, чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, започела је са радом 1947. године као мала радионица, а данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону.

Финансијска улагања у производне капацитете и запошљавање стручних кадрова, као и прилагођавање новим тржишним трендовима и модерном дизајну, чине ову компанију и њене производе привлачним за домаће, регионално и међународно тржиште.

Компанија у идућу годину пословања улази у новом руху – са редизајнираном амбалажом, новим логом и веб-сајтом које ће представити овом приликом.   

(ПР) 

Коментари / 0

Оставите коментар