Моззарт уз рукометашице широм БиХ

Донације стигле на адресе ЖРК Борја и ХЖРК Зрињски

Босна и Херцеговина 25.10.2023 | 16:44
Моззарт уз рукометашице широм БиХ
Талентоване рукометашице играју у клубовима широм наше земље, а бројне су се из домаћих отиснуле у свјетске тимове. Својом сјајној игром боре се за што бољу позицију својих клубова у највишем такмичарском рангу, а бране и репрезентативне боје. Међу њима су и рукометашице Зрињског из Мостара и Борје из Теслића. Подршка за ове тимове, у виду нове опреме, стигла је са адресе компаније Моззарт.
 
 
„Клуб нема сталне изворе финасирања, те смо ослоњени на спонзорства и донације. Стога нам је подршка компаније Моззарт  јако добро дошла, те им се овим путем захваљујемо и надамо се дугорочној сурадњи“- поручује Иван Колобарић, тајник ХЖРК Зрињски Мостар. 
 
Клуб ове године обиљежава три деценије рада. За то вријеме, седам пута су се окитиле титулом првакиња Лиге Херцег Босне. Успоставом заједничке лиге на нивоу БиХ, рукометашице Зрињског су четири пута биле државне првакиње. Ипак, највећим успјехом сматрају наступ у четвртфиналу Цхалленге ЕХФ купа, што је уједно и највећи успјех једног женског рукометног клуба из БиХ. Њихова тренерица Ивана Млакић је више пута проглашавана за најбољу играчицу лиге, те је једна од најбољих играчица и најбољих стрелаца Премијер лиге БиХ од њеног настанка.
 
 
Сениорке се тренутно такмиче у склопу Премијер лиге БиХ гдје и даље биљеже сјајне резултате. У склопу клуба дјелује и школа рукомета која броји око 100 рукометашица. Поред наступа у Премијер лиги, њихове јуниорке, кадеткиње и цицибанке наступају у омладинском такмичењу у Лиги Херцег Босне. Омладинке редовно наступају на завршницама државних првенстава и један су од најуспјешнијих клубова кад су у питању млађе селекције. 
 
Амбициозне планове имају и у Женском рукометном клубу Борја из Теслића, а подршку у остварењу спортских снова и њима је пружила компанија Моззарт. 
 
 
„Изузетна захвалност Моззарту који нам је донирао опрему и надамо се да ћемо својим трудом оправдати указано повјерење ове реномиране компаније“ – поручује Марија Топрек , секретар ЖРК Борја Теслић.  
 
И овај клуб ове године обиљежава велики јубилеј - 60. рођендан дочекују са око 40 рукометашица. Сениорке се такмиче у Првој лиги Српске, а кадетска екипа у Лиги за млађе категорије РС. На табели својих успјеха имају уписан пласман у шеснаестину финала Купа бивше Југославије и финале Купа РС у сезони 2018/19. Биле су јуниорске првакиње РС, вицепрвакиње БиХ у кадетској категорији, а освојиле су и друго мјесто у Првој лиги РС. Из њихових редова потекле су репрезентативке Наташа Кузмановић, Ивана Мартиновић, Татјана Колесник, Исидора Кршић...
 
 
Ови клубови потврђују да је сваки спортски сан лакше остварити уз праву подршку пријатеља рукомета као што је компанија Моззарт. 

(ПР) Фото: ПР