Универзитет објавио слику Хитлера прије утакмице (ФОТО)

Универзитет Мичиген (МСУ) је синоћ је објавио да му је "дубоко жао" након реакција на слику нацистичког вође Адолфа Хитлера на видеозиду током објава разних занимљивости прије утакмице.

Свијет 22.10.2023 | 13:40
Универзитет објавио слику Хитлера прије утакмице (ФОТО)

Фотографија Хитлера појавила се на великим екранима на стадиону Спартан док су се навијачи окупљали уочи утакмице америчког фудбала Мичиген Стејт против Мичигена 2.

Фотографија, која се појавила након упита гдје је Хитлер рођен, била је дио редовног сегмента занимљивости прије игре коју је организовала унајмљена компанија, преноси Индеx.

"МСУ је свјестан да је неприкладан садржај који је објавила трећа страна приказан на видеозиду прије почетка вечерашње фудбалске утакмице", рекао је помоћник спортског директора МСУ-а Матт Ларсон у писаној изјави у којој се додаје:

"Дубоко нам је жао због садржаја који је приказан јер он не представља наше вриједности."

Ларсон је рекао да ће универзитет прекинути везе с неименованом компанијом и "имплементирати строжу процедуру провјере и одобравања садржаја видеозида у будућности."

Корисник платформе X Алеxандер Хаенке снимио је слику видеозида и подијелио је на платформи.

"Здраво. Ја сам похађао тај универзитет. Ово је одвратно", написала је једна особа. "Немојмо имати тривијална питања о Хитлеру мммкаy!", објавио је други.

(БН) Фото: Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

профа

22.10.2023 22:33

Није ово случајност. Један глас је одлучивао о матерњем језику, а победио је енглески. Изгубио немачки

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

23.10.2023 13:17

Шта је ту увредљиво ? Да ли је написано да је Хитлер био милосрдни анђео? Нетфлиx је пун документарних филмова о амарчким психопата ма и то је ок. А слика Хитлера и питање гдје је рођен је увреда. Ма дајте молим вас не лупетајте више.

ОДГОВОРИТЕ