Савановић: Предсједничка клетва и шта нам она говори

Вјеровали или не, али са говорнице НСРС Предсједник Републике Српске бацио је клетву.

Република Српска 21.10.2023 | 14:38
Савановић: Предсједничка клетва и шта нам она говори

Аутор: Проф. др Александар Савановић

У маси тешко појмљивих БХ лудости свједочили смо једној баш гротескној: вјеровали или не али са говорнице НСРС Предсједник Републике Српске бацио је клетву на све оне који не подрже “вето” нашег члана БХ Предсједништва. 


Ово је морбидно само по себи, а још више чуди с обзиром на чињеницу да се подршка таквом вету до сада подразумијевала по аутоматизму. 

То нам говори важну ствар: владајући режим није више сигуран да може добити ширу подршку грађана и политичких актера чак и на стварима на којима је очито да треба бити подржан. И у праву је - то смо могли јасно видјети ових дана када су грађани изигнорисали позив на подршку Предсједнику због процесуирања за “непоштовање одлука Високог представника”, или по питању протеста “Граница постоји”. Упркос интензивним медијским припремама ти  протести су очито сведени на партијске активисте, а и то у врло скромном броју. Сцене са скупова “подршке” су баш отужне. 

То нам даље показује важну ствар: грађани Републике Српске не хају много нити за судбину Предсједника нити за границу. А то је баш забрињавајућа ствар: јер ако грађани не желе да бране своје институције онда су те институција осуђене на пропаст. Право питање гласи: зашто је то тако? Зашто грађани не осјете потребу да стану у одбрану свог Предсједника, већ напротив, све чешће чујемо злураде коментаре који као да једва чекају да га неко склони? Зашто власт није сигурна да ће добити подршку чак и на тако извјесној ствари као што је подршка вету у БХ Предсједништву? И најважније од свега: зашто грађани дјелују тако незаинтересовани за било шта што задеси Српску?

1.

Више је узрока за такав однос људи у овим ситуацијиама. Прво, реторика подјела коју константно проводи Додик очито га онемогућава да мобилише све људе у одбрану политика које заступа или институције коју обнаша. Не можете један дан етикетирати људе као издајнике, непријатеље Српске и српства, итд., а онда очекивати да стану иза вас. Не можете оспоравати права појединим групама, попут новинара, ЛГБТ активиста или синдиката, а онда очекивати да вас подрже кад је фрка. Не можете вријеђати опозицију а онда тражити консензус. 

Уопште, у Српској је инсталиран један полуатократскипартијско-лидерски режим у коме власт често не брани интересе свих грађана, већ само припадника режима. Логична посљедица је да се онда у критичним моментима не може ни добити подршка свих грађана Српске, већ само припадника режима и партије. Ако створите партијско-клијентелистичку државу онда можете рачунати само на партију и клијентелу. А и то само док можете бранити њихове интересе.  

2.

Други разлог је одсуство легитимитета оног ко апелује на људе да се ангажују у заштити институција и ингеренција Републике Српске. На примјер, ми се сви сјећамо понашања актуелне власти у аналогној ситуацији када је смјењиван Никола Поплашен - што је вјероватно највећа издаја у досадашњој историји Републике Српске. Или: позив на заштиту институција Републике Српске долази од оних који су велики дио овласти пренијели на БХ. На Скупштини је неко од посланика опозиције јако паметно подсјетио на имена оних посланика који су гласали за формирање и Суда и Тужилаштва БХ, а сада нам играју улогу првих патриота. Колико год ревизионистичка машинерија код Срба радила пуном паром људи ипак не заборављају такве ствари. 

3.

Трећи разлог је пракса обесмишљавања свих институција Републике, које су сведене на акаламационо тијело које проводи вољу једног човјека или политбироа странке.  Нажалост, многи људи у Републици Српској осјећају да би одбрана неке институције била истозначна са одбраном воље и интереса једног човјека или партијске елите, и стога не осјећају ни најмању емпатију за судбину истих. Проблем свих партијско-лидерских држава је да оне не могу мобилисати људе ван странке. То није тако видљиво у обичним временима, када је подршка партије довољна, али постаје очито у доба криза, када се тражи шири консензус. Зато су такве државе тако лако ломљиве и историја нам је више пута показала да се сруше као кула од карата на првом јачем вјетру. Просто је: ако приватизујете државу онда не можете очекивати од људи да се за ту државу ангажују – зашто би се неко други жртвовао за ваш приватни посјед? Многи нису разумјели упозорење да корупција и приватизација институција дугорочно угрожава опстанак Републике Српске. Сада све јасније можемо да видимо истинитост тог упозорења.  

4.

Четврти и најважнији разлог је свођење грађана на пуке поданике. Режим је годинама производио поданички менталитет гушећи сваку форму несагласности.  Сада то долази на наплату: поданицима је небитно “Ко” је владар – Додик, амбасаде или Шмит. Стара је политичка мудрост: “република тражи републиканце”. Нема републике без активног грађанства. Ако људе претворите у аморфну масу неспремну за било какав ангажман, онда имате управо то: аморфну масу без капацитета да дјелује. Као што не дјелују када власт РС-а напада новинаре, синдикате, ЛГБТ, НГО, када етикетира опозицију, “издајнике” итд, тако сада мирно и без реакације гледају како неко други напада ту исту власт. Ако дресирате људе да не реагују када институције власти газе права појединаца и мањинских група у Републици Српској, онда имате људе који неће реаговати ни када неко јачи гази те институције. Једино што можете је да у очајању бацате клетве – али сами сте криви за тај фатализам.

Неки наши ранији политичари знали су ту мудрост. У нашем народу мало је промовисана чињеница да је књигу “О слободи” Џона Стјуарта Мила, на српски језик превео нико други до краљ Петар И. Он је то објаснио потребом да људи у Србији, након вијековног ропства, престану бити поданици и постану грађани: “Ја не желим да будем краљ робова, већ краљ слободних људи.” 

Краљ је био довољно мудар да зна како се ослонац власти у тешким временима може добити само од слободних људи. Јер ти људи имају шта да бране: бранећи краља они бране своју слободу. Поданици ће наставити робовати – само ће се господар промијенити. Нажалост, све је мање људи у Републици Српској који осјећају да бранећи институције Републике (рачунајући и ону Предсједника или члана Предсједништва) бране своју слободу. Напротив – све више људи управо те институције види као извор своје неслободе.  

(Бука)

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

дудук

21.10.2023 15:12

Републику Српску је требало бранити од Додиговаца прије 20 година, а сад је касно, нема снаге у РУЉИ, а опозиција ладије у фотељама и чека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер

21.10.2023 15:47

Замисли која је то поган, сваки дан нападају БН, а онда Вишковић од Додика добије задатак да он и министар Каран се састану са Тришићем, који их наравно у старту одбије, јер са таквима како је рекао не жели ни кафу да попије!? Вишковић се јуче жалио у холу народне скупштине новинарки БН-а у смислу "зашто ме твој шеф неће да прими, добио сам задатак да омекшам ствари, а он неће"...Шта то треба да значи, осим само њих нисмо купили, а морамо!?

Name

Гојко

21.10.2023 15:52

Они једино што знају то је да поткупљују и краду, друго ништа и не знају

Name

Лауш

21.10.2023 15:52

Бурле лопов, само још није купио БН, папака има и превише.

Name

Једни кажу

21.10.2023 15:54

није жвака за сељака

Name

Марица

21.10.2023 17:00

Овог политицког кловна треба сто прије уклонити са политицке сцене!

Name

Ре

21.10.2023 17:02

Васа мрзња према БИХ и босњацима је довела Додика овде где је. Он је све нападао а ви сте му аплаус и за њега гласали.

Name

Мили

21.10.2023 20:28

Научио од попа Милидрага. Али му само недостају два камена да удара једним од другог

Name

Мафијас

21.10.2023 20:35

Овај Додук је највеци мафијоз у Р.Српској а ако види да му несто измице контроли ода зна и да куне а ја казем само оног ко је од ове дрзаве опљацкао милијарде нека бог казни да се у фамилију сви инвалиди радјају највеци помози бозе и услиси зеље сиромаха..........

Name

Ре

22.10.2023 10:09

Ништа ново. Они су омаловажили све у РС, борце, инвалиде, дјецу погинулих бораца, раднике, итд. Само су партијски послушници могли напредовати. Уз то је вођа подредио РС себи и својој породици извлачећи средства из буџета. Ко ће подржати оног ко га пљачка? Лопова који ме пљачка и гази никад нећу подржати, таман да ми је члан уже породице. Нисмо сви испраних мозгова. Све видимо. Пред јавним кухињама редови из дана у дан све дужи. То много говори о власти. Наш народ хоће да ради и заради. Сви који су отишли вани су то доказали. Радиће, али за адекватну плату, а не за цркавицу. Власт нам се гади као и опозиција која постоји да задржи своје фотеље. Част часним појединцима!

Name

опет доказ..

24.10.2023 16:30

да је баја помијешо политику и приватне фрустрације, да сам доктор, џабе би га узео на терапију

Name

А засто

21.10.2023 15:13

Се није питало народа јада је 80 посто надлезности са РС пренесено на ниво Бих, о каквој се тргивини ради, да ли је то по уставу БиХ, или је по Дејтонском споразуму, кад це народ бити обавјестен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нато тенк

21.10.2023 16:22

Некада доларске донације, а данас од тих истих Додику санкције.

Name

Ненад-Нострадамус

21.10.2023 18:27

@Нато тенк.Нису санкције Додику него народу.Додик под санкцијама мозе да презиви један вијек.

Name

СТАТИСТИЦАР

21.10.2023 20:42

ОБЛИЈЕЋЕ ДОДИК ОКО ТРИСИЦА, ЗНА ДА НИКАД НЕЦЕ ПОБИЈЕДИТИ У БИЈЕЉИНИ АКО НЕ БУДЕ ИМАО ПРЕСТАВЕ НА БН ТЕЛЕВИЗИЈИ. А ДРУГО ХТИО БИ ДА ИХ ОТКУПИ, ТАД БИ МОГАО ДА ЧИТАВУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ СТАВИ ПОД СВОЈУ ШАПУ, ЈЕР ЈЕ БН ЈЕДИНА СВИЈЕТЛА ТАЦКА ИНФОРМИСАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

Name

пензионер

21.10.2023 15:14

Од када су Додика довели на власт нато тенковима 1997 све је кренуло низбрдо.Друствена имовина је покрадена и растурена Оно сто је једна генерација стварала је преко ноци растурено и покрадено ,народ се раселио ,млади отисли у потрази за бољим зивотом .стари умиру Да цемо овако ниско пасти нико пре 30 год није могао ни да замисли у најлудјим сновима зона сумрака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.10.2023 15:45

Куд це нам гора клетва сто имамо њег за преседника. Ко нас је клео није дангубио.

Name

За статистицар

21.10.2023 21:52

Тако је све си тацно изговорио , свака ти цест.👍👍👍

Name

Раде

21.10.2023 15:15

Поган, криминалац и узурпатор који уништава Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

21.10.2023 15:29

Кога да брани опљацкани народ,обесправљени,гладни ,јадни,протјерани.Милијардера који је покрао новац истог тог бједног народа сто шути и стење 20 година,ДОКЛЕ...🤢

Name

Милаца

21.10.2023 15:34

Одлицан текст, све потписијем.

Name

,%%

21.10.2023 15:36

НЕКА ИХ БРАНЕ ЊХОВИ ГЛАСНОГОВОРНИЦИ ИПЛАЦЕНИЦИ ПОПУТ ЗУНИЦА ВУЛИЦКЕ МАЗАЛИЦЕ РАДУЛОВИЦКЕ ОНДА ПРЕЛЕТАЦИ ДА ИХ ВИСЕ НЕ НАБРАЈАМ

Name

Апис

21.10.2023 15:44

како су поступали покрадени, опљачкани... у историји кад је било много теже, нас је опљачкао наш правак, а народ ћути и гунђа, опозиција ДРЕЧИ из фотеља, а агонија траје све тежа.

Name

Зара

21.10.2023 15:54

Тако је Цува себе и своје. , своје привилегије и остало. Зна се ста он и његови само воле Паре паре и само паре Полако али сигурно долази ЕНДЕ

Name

Србин

21.10.2023 15:19

За вријеме стварања Републике Српске које сверцао цигаре и побјегао од рата....нека проклет он и сва његова родбина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.10.2023 15:19

Борци тај дан изашли на протесте ради свог несређеног и биједног живота годинама у режиму РС, а бурле побјегао Вучићу на отварање жељезничке станице уз хамбургер у своју другу државу са двојним држављанством.ово је траги комика да се такав лик не обрати несретним и гладним борцима послије протеста бораца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ре

21.10.2023 16:07

Па хамбургер и није нека храна, а то што је Србија његова друга држава, па и моја је и још стотину и више хиљада људи који су узели држављанство Републике Србије. И у чему је проблем?

Name

Ре ре

21.10.2023 17:19

За ре, Биће ту послије хамбургера још јагњића и прасића а ви који имате двојно држављанство ни ријечи о гладним борцима и протестима бораца у БЛ.

Name

миловиц

21.10.2023 18:04

За ре, проблем је у томе сто си ти иста багра као и тај твој бурле

Name

Иги поп

21.10.2023 21:03

За овог сто пита у цему је проблем, треба да има пасос Републике Српске, наравно, ако је Српска Република, а не ентитет. Ево дајем Српство у замјену, за зивот достојан цовјека у Републици Српској без криминалаца и националиста.

Name

Боро

21.10.2023 15:21

Свака част професоре на овако прецизној и исцрпној анализи нашег тренутног стања у друшрву. Хоће ли се коначно академска заједница почети оглашавати? Да ли је уопште има или се уљуљкала у сигурности партијске заштите? Очекујем ваш коментар на ову тему. Поздрав из слободарског Теслића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боро

21.10.2023 15:48

Поражавајућа је чињеница да је академска заједница прихватила дипломираног месара као врховни ауторитет. Увијек сам се питао како се осјећају људи, који су читав живот провели учећи, у друşтву протува попут полуписменог Ћеранића који је своје научне радове објављивао у Куриру и Информеру. Или гледајући како Додик са савршеном прецизношћу бира клошаре и протуве за важне позивије у држави.

Name

За Ре Боро

21.10.2023 16:04

Зашто намјерно пишеш дипломирање месар, човјек је завршио факултет у Београду, чему то понижавање, њему нећеш нашкодити, а многи ће рећи види ове будале шта пише.

Name

За Ре

21.10.2023 17:27

Стацес битанге Ре као увјек само цопи на порталу и лупета

Name

Ре За Ре Боро

21.10.2023 23:13

Можеß ли објаснити на који начин се са завршеним месарским занатом може уписати факултет? Ко су му другови са факултета, ко му је предавао и код кога је полагао испите? Његов цијели живот је једна велика превара.

Name

Вишеград

21.10.2023 15:25

Искрено,шта је чудо то што је клео са говорнице НС,милорад додик,клетва је продукт његових пријетњи неистомишљеницима.Дјетите се шта је рекао бањалучанима кад је изгубио изборе 2020год.Значи ништа чудо и ништа ново.Наша дјеца су расута по бијелом свијету зато што је РС уништена,па ме сад баш брига за њега и његову дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

21.10.2023 15:27

Када велики МАГ, са говорнице на поданике баци клетву, хајд нек неко од присутних, стисне петљу, па не гласа за вето!! ко зна шта му се све може касније десити!?? Можда га удари гром када изађе из зграде Скупштине, можда му цријеп са некога крова падне на главу?? Клетве су опаке и озбиљне ствари!! Хахахаха!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2023 16:22

Или се оклизне и падне са балкона☹️😂😂

Name

Корослав

21.10.2023 17:50

Додина клетва дјелује а може ,и да придјете ближе ,и да се спустите ниже😁🙄.

Name

Олива

21.10.2023 15:32

Да богда теби Милораде унука родила стоногу.Десет стонога унучади .Па купуј ципиле и чизме.Шпиро има компира за њих..У Шпире таписерије .Не браниш ти Милираде Себе него себе Као и Вучић што се бори за себе а Србе потура испред.Америка је добро урадила са санкцијама.Треба и твојим унучадима увест санкције.И теткама и стринама.Лопожо један

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер

21.10.2023 15:36

Замисли која је то поган, сваки дан нападају БН, а онда Вишковић од Додика добије задатак да он и министар Каран се састану са Тришићем, који их наравно у старту одбије, јер са таквима како је рекао не жели ни кафу да попије!? Вишковић се јуче жалио у холу народне скупштине новинарки БН-а у смислу "зашто ме твој шеф неће да прими, добио сам задатак да омекшам ствари, а он неће"...Шта то треба да значи, осим само њих нисмо купили, а морамо!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тута Бугарин

21.10.2023 15:37

Човјек је присвојио све и свашта. Десет година краде изворе и то му пролази. Направио је структуре подаништва и полтронства ,30% оних који не би имали шта радити послије СНСД-а. Још уз све то умислио је да је цар Лазар и да може просипати клетва. Само што је Лазарева клетва била за одбрану отаџбине, а његова клетва је за одбрану народне пљачке њега и његове свите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

21.10.2023 15:51

Да Бог да у Сибиру заврсио са свима

Name

Арса

21.10.2023 15:42

Описано до у танчине и све тачно Свака част аутору.Било би добро да секташи ово прочитају неколико пута на дан да мало разбистре ум,невјерујем да су сви толико глупи да слијепи прате вођу.Нека ставе прст на чело па мало размисле ако имају чиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

21.10.2023 20:53

Зашто би читали па они пуне своје дзепове и уживају све могуце привилегије ,бас њих брига ста каже неко паметан.

Name

Интектуалац

21.10.2023 15:49

Предлог опозицији, никада висе не подрзите било какав Вето или бло ста друго сто Резим предлози, инаце цете бити и ви сауцесник нестајања СРПСКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас си смијесан

21.10.2023 16:02

Којој опозицији?!

Name

Крајина

21.10.2023 16:56

Свака цаст професоре. Погледајте му сараднике:Радмановиц, Новиц, Спириц, Калиниц, Косарац, Тадиц, Вулицка, пола пензионера, пола појма нема. Гдје су млади људи. Кадровска политика код Додига је нула. Без младих сколованих људи нема напредка, а у РС их има доста.

Name

РД

21.10.2023 15:55

Е овакве текстове могу да пишу образовани и слободни људи, а не улизице, поданици и нешколовани секташи. Све подробно објашњено. Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса тривиц

21.10.2023 15:59

Јел ме неко звао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појма немам

21.10.2023 17:06

Мени ниси потребан

Name

Хмм

21.10.2023 16:35

Додик... Стари српско презиме 😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2023 22:27

ДОДИГГГГ

Name

БОY

21.10.2023 16:47

Ко год подржава корумпираног властодршца треба да буде свјестан да је против интереса Р. Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

21.10.2023 16:49

Владимире Трисицу. Ако твоја телевизија падне у Бурлине руке, онда пиши пропало. Немамо више средства информирања, недај се БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Патриота

21.10.2023 19:27

Боље је и да пропадне, него да буде са овако гњусним коментарима.

Name

Ми

22.10.2023 10:41

Народ и РС нисмо угрозени, РС је призната по дејтону, ми смо угрозени од владајуцег резима, док се они богате и возају скупоцјеним аутомобилима хеликоптерима и бахате су по хотелима, народ сваки дан тоне

Name

Краљ

21.10.2023 17:12

Миле је Краљ, а ви можете причати шта хоћете. Ко има лову он влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.10.2023 17:24

Браво Трифуновицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.10.2023 17:27

Ови данасњи Срби нису достојни својих предака

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД ЈЕ

21.10.2023 17:52

ОДУВЕК...СТОКАПОДАНИЧКА,САМОЈЕ ПИТАЊЕ ТРЕНУТКА (МАЛО ПАРА),КАКО И КОМЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партијски домогузи

21.10.2023 18:05

Нека тзв институције бране партијски домогузи , радници , сељаци , борци ,пензионери се радују пропасти " маскираних патриота " ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армин

21.10.2023 18:31

Свако добро Вам од срца Професоре зелим...иако је за СВЕ НАС ту вец одавно касно...прекасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

21.10.2023 18:56

Због оваквих, цивилизован дио планете, посматра нас као талибане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.10.2023 18:57

Потписујем сваку, али сваку ријеч!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицан текст

21.10.2023 20:12

Конацно цитам текст неког интелектуалца из РС. Нисам знала да их има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невувено

21.10.2023 20:16

Е због овог нам се народ сваки дан пакује и одлази. Срамотно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрен

21.10.2023 20:32

Ови што коментаришу,да су се борили за Српску и сада би је бранили без обзира ко је на власти. Необјашњива ми је оволика мржња. Додика треба побиједио на изборима, а не уништити државу да би он сишао са власти. На жалост опозиција нема шта ново да понуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Обрене

21.10.2023 22:55

Обрене племенити 😆 , ти као да си био заледјен у комори па те оживили , прије годину је изгубио изборе ,очему ти јадан не био ..

Name

Јоја

21.10.2023 21:00

Дабога му се семе стурило ко радио против интереса Републике Српске !! Ето ста хоцете издајници проклети

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јоооја

21.10.2023 22:42

Да бог свима из режимске накарадне противнародне странке која се одазива као СНСД на челу са нелегално изабраним предсједником којег знамо под именом Милорад Додик, популаран код чланова истоимене организације као Миле, Баја, велики Баја, Миле Ронхил, Миле Дудук итд... сјеме затрло и гром вас убио на Илондан, а може и раније, од срца вам желим... Куне Миле, ал куне и народ...

Name

ре јоја

21.10.2023 23:25

Јоја рече ли ти то за свога пре(ц)едника? Он и ради против Републике Српске.Семе му се затрло.

Name

Апсурд

21.10.2023 21:58

Ко мачем сијече од мача и гине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циталац

22.10.2023 02:41

Кад му се истина саспе у лице подје пријетити, тако је у петак на сједници НС јавно пријетио Вукану

Name

Амбасадор

22.10.2023 08:49

И овога пута пресједникова клетва је уродила плодом. Многи заступници су се уплашили те клетве јер би им дјеца,зетови,супруге а можда и љубавнице остале без свих ти привилегија,послова;функција или не да Боже диплома са "завршеним "факултетима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

22.10.2023 09:34

Становници Бистрице никада му неће опростити рудник и каменолом у сред села стићи ће их клетве и сузе очајних људи који нису заслужили да сада не могу да изађу из својих кућа до својих имања да дјеца сама не могу до школе од камиона који вуку руду. Херојски народ Козаре то није заслужио. Нека је срамота градске власти у Приједору.Само ме занима хоће ли за изборе имати образа доћ у Бистрицу по гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

22.10.2023 10:28

Зашто бранити некога и нешто када нас увуче у своју игру,народу је доста неимаштине,рата,гдје се наметну оно живјећемо у свили и кадифи.Никад не реци никад међутим ми испадосмо малоумни и глупи по овоме чуј куне а када се клетва баца може и да се врати као бумеранг што бива зато не куни.А ми смо свјесни са оваквим политичарима да смо на дну ал још нисмо такели цјелим стопалом што значи да нећемо ако се вако настави,а ви људи моји мили да се дозовемо памети и да кажемо доста зашто да сви испаштамо због туђих сулудих идеја окренимо се себи можемо ми још пуно тога нико није вриједан страха,суза,несаница имамо ми још шта показати и урадити за нашу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

22.10.2023 12:00

Па шта је требао ? Да их пусти да опет напусте скупштину и оду на савјетовање код Бакира хебо их он у ду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

22.10.2023 13:05

Давно смо пропали са оваквом политиком заборавности политиком за глуве и слијепе ал они имају шесто чуло па реагују.Само не знам како да назовем људе кои ово зло призивају сада треба да се брани Српска то је требало радити послије рата тада је требала да се брани.Људи кои имају кратку памет нека се сјете свега од 1997па наовамо шта смо све дали и изгубили за вријеме ове власти и сада ћемо изгубити још више Ирб,Електрокрајину,суд је изгорио 2010 изгубљено све конас је клео добро смо и прошли да останемо бар на праговима кућа да не буде нова краина какви смо људи

ОДГОВОРИТЕ