Осумњичени да су пријетњама смрћу изнудили новац

У акцији ”Грађевинар” бањалучка полиција ухапсила је С.В. и Д.Г. из тог града који су пријетњама смрћу изнудили већи износ новца од суграђанина.

Република Српска 21.10.2023 | 10:47
Осумњичени да су пријетњама смрћу изнудили новац

У ПУ Бањалука наводе да су С.В. и Д.Г. ухапшени због сумње да су починили кривично дјело изнуде.

”Они су осумњичени да су од 10. до 19. октобра, у намјери стицања противправне имовинске користи, оштећеном лицу упутила озбиљне пријетње по живот и тијело, те изнудили новац”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да је приликом хапшења, по наредби суда и уз сагласност тужилаштва извршен претрес аутомобила ”фолксваген" који је користио осумњичени С.В.

”Том приликом пронађен је и уз потврду одузет новац, у износу од 15.000 марака”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да ће након криминалистичке обраде и комплетирања предмета С.В. и Д.Г. бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука уз извјештај о о почињеном кривичном дјелу.

(Независне/Фото: ПУ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Инспектор у пензији

21.10.2023 12:05

Познато је да се у грађевини највише дугује!Главни играч нађе подизвођача који одради посао,ал не може наплатити!Тужбе су скупе и дуготрајне да дођеш до свога и онда те мале фирмице од 3-4 радника морају тражити утјериваче да наплате!Обично се то заврши наплатом без полиције!Овај што је пријавио је вјероватно близак са неким из власти па је завалио и оном што дугује,а поготово овим пит буловима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Толико

21.10.2023 12:43

Залосно је сто тузиластво нетади свој посао ,један приватник из Мркоњиц Града познат у том граду је био зртва зеленаша ,преко данасњег фуккционета СП-партије социјалиста који га је свјесно увукао јер је буо дуо те екупе требала им је самобжртва коју је и нашао.На жалост поред бројни доказа и изјава свједока ,све је то легло и заташкано ујео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ