Фирма за похвалу: Раде особе са инвалидитетом

Без обзира на то што живе са оштећењем слуха, запослени у фирми, која је прилику дала особама с инвалидитетом, доказ су да воља, снага и упорност руше предрасуде и да су пут до успјеха. Подршку имају и од Фонда за рехабилитацију и запошљавање особа с инвалидитетом.

Босна и Херцеговина 21.10.2023 | 10:15
Фирма за похвалу: Раде особе са инвалидитетом

Широку лепезу услуга, од дигиталне штампе промотивног материјала, ласерског гравирања, дубинског чишћења, или молерско - фарбарских радова - услуге су које нуди сарајевска фирма гдје већину запослених чине особе са инвалидитетом. Сама фирма, како истиче њен директор основана је 2014. године са задатком професионалне рехабилитације. 

"Ми имамо 27 упосленика са инвалидитетом, већином су то особе са оштећеним слухом. У нашем тиму раде и особе које немају инвалидитет. Они представљају подршку колегама са оштећеним слухом у комуникацији са клијентима", наглашава директор фирме Нериман Соколовић.

"Да пружимо прилику глухим особама да покажу оно што знају и што могу, а сарадњом глухих и особа које немају неки инвалидитет ова фирма руши предрасуде", каже Алма Мујановић, запослена у овој фирми.

А да је сарадња са глухима добра, те да је професионалан приступ послу најважнији при одабиру кандидата доказује нам и 19-огодишња Есмира која се административном тиму ове фирме придружила недавно. 

"Ово је мој први посао, а оно што ме понукало да се бавим овим јесте заправо радни тим - знам их доста и отворила ми се прилика да дођем овдје и допринесем колико-толико овој фирми", истиче Есмира Газић. 

Осим задовољног купца, циљ фирме је и да инвалидна лица буду укључена у комплетан радни процес. Како каже и њихов мото - способност је јача од инвалидитета, а овај тим, како су нам и сами рекли јесте унапређење знања и вјештина како би били конкурентни на тржишту рада.

(БХРТ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

+

21.10.2023 11:00

Браво људи. Вијерујемо и знамо, да је сарадња могућа, ако има воље. Србин од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

☮️

21.10.2023 14:39

Свака част! То што неко има неко тјелесне недостатке,не значи да није способан да обавља послове у складу са својим способностима. Та фирма је један позитиван примјер како се и такве особе могу осјећати прихваћено и корисно у друштву! Имамо позитивне примјере из свијета маркетинга,угоститељства,трговачких ланаца....који све више дају шансу тим лицима! Када сам реновирала стан,плочице ду постављала управо лица са оштећеним слухом и говором- то су најпрцизније постављене плочице икада! Радили су још што шта и све је безпријекорно иурађено! Свака част!! И људи,када вам се укаже прилика да користите услуге особа са инвалидитетом, немојте се устручавати,јер су то људи едуковани за одређени посао, само им треба дати шансу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т39842288

21.10.2023 17:07

Добро јутро, то има свагдје у свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

👏👏👏

21.10.2023 18:17

Хвала богу па се и код нас несто лијепо десава 👏👏👏

ОДГОВОРИТЕ