Вода избацила језивог створа на обалу острва

Језиви остаци непознатог створења које је вода избацила на удаљено острво Папуе Нове Гвинеје збунило је стручњаке који и даље не знају о коме се тачно ради.

Свијет 21.10.2023 | 09:02
Вода избацила језивог створа на обалу острва

Локално становништво је брзо закопало остатке пре него што је узорак ДНК могао да буде узет тако да су научницма на располагању само фотографије настале на месту догађаја.

Мистериозна бела маса се по дефиницији сматра глобстером. Глобстер је термин који се користи за масе морског меса које се понекад налазе на плажама у различитим стањима пропадања.

Научница за животну средину Хелена Марш наводи да верује да се на фотографијама виде остаци неке морске животиње, а не човека.

- Надаље свако може да нагађа о чему се ради - додала је Марш.

Специјалиста за морске сисаре Саша Хукер наводи да се на фотографијама вероватно види распаднути кит јер је познато да постану бели као дух када угину. Стручњак за китове и делфине Ерих Хојт не искључује могућност да је глобстер дугонг илити морска крава. Хојт наводи да је сигуран да је оно што је пронађено мртво недељама.

Морски биолог Грегори Скомал на глобстеру је приметио душник.

- На почетку сам мислио да је велика ајкула, али када сам провео гомилу времена гледајући фотографије више сам уверен да је то кит због облика репа и локације пераја - наводи Скомал.

Јенс Кјури, главни научник Хавајске фондације за пацифичке китове, сматра да количина лоја указује на морског сисара, а не на ајкулу.

((Курир.рс/НY Пост)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Т39842288

22.10.2023 19:47

Закопали су га 4 километра дубоко, тако да га не могу откопати

ОДГОВОРИТЕ