Бар у којем скинеш грудњак и добијеш пиће

Пријестоница Португала Лисабон, гдје је 300 дана у години сунчано, град је који никад не спава.

Занимљивости 19.10.2023 | 20:37
Бар у којем скинеш грудњак и добијеш пиће

Четврт Баиро Алто изгледа као казан супе који кључа на највишој температури - бучан је, луд и изазован, пише Пословни.хр.

Сати проведени за шанком у кафанама тих сокака пролазе као минути, а кафана не мањка, а водич кроз ноћни живот Карлос Нунес, свима познат по надимку Уфа, каже да само у том дијелу града има око 280 локала.

'Сваки бар је другачији - један има музику уживо, други нуди само жестину, неки, пак, јефтино пиће... Овдје има много различитих барова, за различите укусе, са различитом музиком, за различите људе', каже Уфа, бивши фудбалер, а данас тренер и кувар.

Његов омиљени бар је 'Дај грудњак за бесплатна жестока пића'.

'Радио сам овдје као чувар. Тај бар ми је омиљени јер има музику уживо сваки дан. Сваки дан је другачији и да се у њему дају бесплатна пића за грудњаке', каже Уфа, преноси Б92.

Додаје да се нагледао дјевојака које скидају грудњаке.

'Неке су ми и дале свој грудњак', смије се Уфа.

У кварту Баиро Алто, на горњим спратовима старих кућа, изнад локала, људи и даље живе и нико се не жали на буку, што и не чуди, јер Португал скоро 20 одсто прихода остварује од туризма.

'Овдје су куће веома мале. Нема много простора. Кад прођете, све је отворено. Станари доносе столице, сједе на улици, причају, пију нешто', прича Уфа. Али, како додаје, постоји и лоша страна туризма.

'То су трошкови становања који су у сталном порасту. Људи више не желе да изнајмљују Португалцима, јер немају новца за високе кирије. Од туриста се може више зарадити јер можете да им изнајмите кућу и добијете 100 евра за један дан', каже Уфа.

Према његовим ријечима, ниједан Португалац не може да плати толику кирију.

'Ја зарађујем 700 евра мјесечно, а кућа је 500 евра мјесечно. Нико то не може себи да приушти, осим ако не живите као пар или не дијелите кућу са другима', каже Уфа.

 (Независне Фото: Пиxабаy)

Коментари / 0

Оставите коментар