Синиша Аџић панелиста на највећем пословно-технолошком догађају у БиХ

У Неуму, од 18. до 20. октобра одржава се НетWорк конференција, највећи пословно-технолошки догађај у Босни и Херцеговини, на којем је учествовао и предсједник Управе Нове банке Синиша Аџић.

Република Српска 19.10.2023 | 14:22
Синиша Аџић панелиста на највећем пословно-технолошком догађају у БиХ

Током панела који је назван Финтецх у БиХ – и шанса и изазов, господин Аџић говорио је о стратешком управљању и иновацијама у банкарском сектору. Динамична и детаљна дискусија приближила је посјетиоцима стање и поглед на будућност финансијског сектора у Босни и Херцеговини.

Истичући да је банкарски сектор директно изложен утицају дигиталне трансформације, господин Аџић је најавио да ће у скоријој будућности готово сви банкарски производи или услуге бити повезани са дигиталним технологијама помоћу којих уче о клијентима, комуницирају са њима и задовољавају њихове потребе. 

 „Раст броја корисника дигиталних банкарских услуга условљен је повјерењем. С једне стране, корисницима недостаје повјерење у себе, да ће потребне податке унијети исправно, али, с друге стране, недостаје им и повјерење у сигурност услуге. Међутим, и то ће бити превазиђено, јер живимо у времену брзог протока информација и напредних сигурносних протокола.

Долазе генерације корисника које инсистирају да све буде дигитализовано, али и персонализовано. Изузетно је важно да у том процесу банкама не недостаје разумијевања потреба, те да се брзо прилагођавају новим технологијама и промјенљивим преференцијама корисника. Технологија нуди једноставнији начин рада, а самим тим и једноставнији начин живота“, изјавио је током панела господин Аџић.

(ПР) Фото: ПР