Полицајац током увиђаја украо златне дукате

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против О. Ш. криминалистичког техничара из Полицијске управе Бијељина због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Република Српска 19.10.2023 | 10:42
Полицајац током увиђаја украо златне дукате

О.Ш. је како се наводи у оптужници ОЈТ Бијељина, 9. септембра ове године, у времену од 17 до 18 часова, у мјесту Доња Чађавица, опљачкао кућу у којој је обављао увиђај.

Како се наводи у оптужници, О.Ш. је заједно с колегом Ј. М. дошао критичног дана на увиђај након што је пријављено кривично дјело тешке крађе у кући оштећеног К. З.

– Са полицијским службеником Ј. М. и супругом оштећеног К. З. ушао је у кућу, а затим како би у кући остао сам, у намјери да себи прибави незакониту корист, наложио је Ј. М. и супрузи оштећеног да изађу из куће, рекавши да ће их звати ако му буду били потребни, а како би он обавио свој дио посла – фотографисања трагова – наводи се у оптужници.

Додаје се да су они то и учинили, након чега је он искористио своју службену дужност, па када је у кући остао сам, из горњег дијела регала узео је и присвојио мању црвену кутију заједно са два златна дуката марке “Франц Јозеф” од жутог злата који су се у њој налазили, за сада неутврђене вриједности.

– Дакле, као службено лице искориштавањем свог службеног положаја и овлаштења прибавио себи имовинску корист, чиме је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења – наводи се у оптужници.

(Српскаинфо) Фото: Срна