Хрвати масовно отказују концерте српским певачима

И док Александра Пријовић распродаје и пету Арену у Загребу, мањи наступи српских извођача су ових дана отказани у Хрватској.

Забава 18.10.2023 | 16:57
Хрвати масовно отказују концерте српским певачима

Тако је сада отказан наступ Саше Ковачевића који је требало да буде одржан у ресторану "Берекин" у једном месту у близини Задра.

- На велику жалост нас као организатора, али и великог броја заинтересоване публике, обавештавамо вас како смо приморани да откажемо концерт Саше Ковачевића који је био предвиђен за 24. новембар. У нашем пословању водимо се политиком транспарентне комуникације, уважавајући ставове и мишљења становника општине Бибиње и осталих мештана, због чијег смо неслагања нашим избором извођача и донели ову тешку одлуку - поручили су из Берекина уз информацију о повраћају новца за купљене карте.

Saša KovačevićФОТО: БЕТА/АМИР ХАМЗАГИЋ, СХУТТЕРСТОЦК

Нешто касније огласио се и власник конобе.

- Ово је требало да буде први икад концерт неког српског извођача, а испало је и прво отказивање концерта које смо имали. Све се догодило брзо, пар дана након најаве добили смо поруке и неке позиве, није било неугодних речи, али нисмо хтели да се доведемо у неугодну ситуацију - каже Марко Некић, власник конобе Берекин, преноси Индеx.хр.

Како поменути медиј пише, у Бенковцу је пре неколико дана требало да буде одржан концерт певачице Гоге Секулић. Концерт је отказан уз објаву организатора:

„На велику жалост нас као организатора и великог броја заинтересоване публике, унаточ попуњености капацитета данима пре, обавештавамо Вас како смо приморани отказати концерт Гоге Секулић заказан за 14. октобар. Уважавајући ставове и мишљења дела становника града Бенковца, те због неслагања с нашим избором извођача, морали смо донети ову тешку одлуку.“

Огласила се и певачица.

„Ова одлука је мене и моје сараднике јако растужила! Посебно што годинама уназад наступам у Хрватској где сам увек добродошла и где волим да дођем и где ћу увек ићи. Као што су у Србији, хрватски извођачи добро дочекани увек, баш зато град Бенковац да би напредовао мора нажалост надићи догађаје за будућност наше деце, а не да се враћа уназад и да ствара неугодне ситуације. Много пријатеља имам у Хрватској које волим и поштујем, а посебно своју публику“, поручила је.

Aleksandra Prijović, Goga SekulićФОТО: СХУТТЕРСТОЦК, ПЕТАР АЛЕКСИЋ, ТАМАРА ТРАЈКОВИЋ

Сада се само намеће питање концерта Жељка Јоксимовића, који је заказан за 4. новембар у Задру у дворани Крешимира Ћосића. За сада нема назнака да ће овај концерт бити отказан, али с обзиром на ситуацију која се догодила Саши Ковачевићу, али и многим другим извођачима у Хрватској, не би било чудно да дође и до отказивања Јоксимовићевог концерта.

(курир.рс/телеграф/нова)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

18.10.2023 17:36

Хрвати воле само севдалинке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.10.2023 17:44

Па неће бити отказан концерт Жељка Јоксимовића.Јоксимовић је другосрбијанац.А "другосрбијанци"имају отворена врата у лијепој њиховој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

18.10.2023 19:27

,,,,и тада су мене церали одавде

ОДГОВОРИТЕ