Лажни адвокат ухапшен након што је добио 26 парница на суду!

Један Кенијац је недавно ухапшен након што је откривено да се лажно представљао као адвокат где је заступао клијенте у 26 различитих случајева од којих је свки судски случај добио, упркос томе што није имао никакву адвокатску праксу нити правну школу.

Занимљивости 17.10.2023 | 15:28
Лажни адвокат ухапшен након што је добио 26 парница на суду!

Брајан Мвенда Њаги као да се угледао на Мике Росса, популарног лика из ТВ серије “Суитс“, бистрог младиц́а који успева да ради у адвокатској канцеларији високог профила и да заступа клијенте упркос томе што нема ништа врста формалног правног образовања.

Ово наше горе поређење је оправдано, с обзиром на то да је Мвенда успео да заступа клијенте пред судијама Апелационог суда и судијама Вишег суда у 26 различитих предмета, добивши сваки од тих случајева пред судом!

Младиц́ Брајан Мвенда је успео да се представи као квалификовани адвокат, а нико од судија пред којима се изјаснио није ни сумњао да он заправо и није адвокат.!

Правно друштво Кеније (ЛСК) почело је да га сумна тек након што је примио жалбе од правог адвоката по имену Брајан Мвенда који се пожалио да не може да приступи свом онлине налогу.

“Петог дана августа 2022. године, Брајан Мвенда Нтвига је примљен у адвокатску комору, а његова тачна адреса е-поште је ухвац́ена и за њега је отворен налог на порталу Адвоцатес. Обратили смо се адвокату Брајана Мвенде Нтвиге који је потврдио да се није пријавио за практичну потврду од пријема, јер је радио у канцеларији државног тужиоца и није му био потребан сертификат о пракси.” наводи ЛСК у саопштењу за јавност.

Међутим, у септембру ове године, док је покушавао да се пријави на свој налог да би активирао свој профил, Нтвига је схватио да има погрешне податке за пријаву. Контактирао је Правничко друштво Кеније и након интерне истраге закључено је да је неко други “умешао прсте” у налог правог адвоката. Тај неко је био Брајан Мвенда Њаги сличног имена као и прави адвокат. Након што је добио приступ систему, лажни адвокат је променио своју слику профила и пријавио се за сертификат адвокатске праксе.

Након што је прикупио довољно доказа, тим за брзу акцију Правног друштва кенијског огранка у Најробију ухапсио је Брајана Мвенду Њагија под оптужбом да се лажно представљао као адвокат.

Он још није изведен пред судију, али његова прича је вец́ импресионирала неке људе до те мере да је кенијски тајкун понудио да му плати кауцију, изјављујуц́и да је импресиониран својим искуством младића -лажног адвоката, на суду иако никада није крочио на суд

Видели смо људе како се лажно представљају као доктори више пута, тако да лажно представљање адвоката није толико изненађујуц́е, иако је низ од 26 освојених случајева Брајана Мвенде Њагија дефинитивно импресиван.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Исто, са и без

27.12.2023 12:22

Има и она прица о возацу аутобуса, који никада није полагао возацки испит.

ОДГОВОРИТЕ