Моззарт уз фудбалске и футсал клубове широм земље

Стигла нова опрема за КМФ Љубић и ФК Забрђе

Република Српска 17.10.2023 | 14:51
Моззарт уз фудбалске и футсал клубове широм земље
Вјетар у леђа за нови јуриш на гол! Моззарт већ дужи низ година подржава фудбалске колективе широм земље, без обзира да ли тресу мреже на стадионима или наступају у лигама малог фудбала. Нова спортска опрема сада је стигла екипама 
ФК Мајевица Забрђе и КМФ Љубић. 
 
Осим жеље за погоцима, ове тимове сада повезује и знак „М“ на дресовима. У екипи из околине Прњавора поручују да је овај гест велика помоћ за њихов клуб.  
 
 
„Подршка од стране компаније Моззарт нам много значи и биће нам од велике помоћи у новој сезони да лакше остваримо зацртане циљеве- каже Борис Жижак, предсједник КМФ Љубић Прњавор. 
 
Прњаворчани ће идуће године прославити деценију постојања. Највећи успјех остварили су освајањем првог мјеста у Другој футсал лиги, пласманом у Прву лигу, као и трећим мјестом у Купу Републике Српске у сезони 2014/2015.
 
Да је футсал популаран у Прњавору, свједочи чињеница да Љубић окупља 50 заљубљеника у мали фудбал. Првотимци се такмиче у Другој футсал лиги Републике Српске, а око 15 јуниора у Првој футсал лиги Српске. 
 
 
У наредном периоду желе да и њихови првотимци заиграју у првом рангу такмичења. Подршку ка остварењу тог циља имају од пријатеља клуба из Прњавора, а сада је уз њих и Моззарт у чијим бојама ће до нових успјеха. 
 
И не само уз њих. Подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу стигла је фудбалерима Мајевице из околине Угљевика. Тим из Забрђа за бодове у Првој општинској лиги Бијељина бориће се такође у новим Моззарт дресовима. 
 
„На ову донацију гледамо са великом дозом поштовања и захвалности јер је компанија Моззарт једна од ријетких која улаже у спорт у нашој држави“, поручује Радан Нешковић, предсједник ФК Мајевица Забрђе. 
 
 
У овом угљевичком селу противничке мреже тресу од 1957. године, а највећи успјех им је освајање Друге општинске лиге Бијељина у сезони 2021/22. Прошле године проглашени су за најбољи спортски клуб општине Угљевик. 
 
Тренутно окупљају 41 сениора, а такмиче се у Првој општинској лиги Бијељине гдје су четврти на табели. 
 
 
У наредном периоду желе финансијски да стабилизују клуб, заврше радове у свлачионицама и на травнатој подлози, те освоје сам врх своје лиге. На том путу их подржавају пријатељи клуба, као и компанија Моззарт као вјерни навијач фудбалских и футсал клубова широм наше земље. 
 
(ПР) Фото: ПР