Станодавац га избацио због кашњења од 15 минута са плаћањем кирије!

Неки станодавци знају да буду превише оштри када је плаћање кирије у питању. Па тако избаце подстанара који је каснио са плаћањем станарине 15 минута као што је био случај код једног Американца…

Занимљивости 16.10.2023 | 16:39
Станодавац га избацио због кашњења од 15 минута са плаћањем кирије!

Пре пар дана на интернету (редиту) се појавила прича једног човека је тврдио да је његов станодавац уручио обавештење о деложацији јер је каснио да плати кирију – укупно само 15 минута.!

Човек је био запрепашц́ен када је примио писмо, јер је такође укључивало преглед свих трошкова које је морао да плати поврх кирије, укључујуц́и накнаду од 185 долара за само обавештење о деложацији.!

Американцу је речено да плати 147 долара на име закаснелих накнада поред својих уобичајених месечних трошкова, укључујуц́и 20 долара “рента за куц́не љубимце’, 35 долара, резервисаног паркинга и 1.479 долара за изнајмљивање стана

Објаснио је да су сви трошкови подигли његову месечну кирију са 1.479 долара на 1.988 долара те је рекао да је то смешно што му банка није веровала да ц́е платити 900 долара месечне хипотеке, али се очекивало да ц́е платити уместо удвостручити кирију.

У посту на Реддиту, он је написао да ли је озбиљно и превише  да станодавац тражи и додатних180 долара за написао писмо о исељавању.! Како он каже могао га је написати једном пре много година и користити као копије кад год пожели овако нешто радити подстанарима. Такође је рекао да стан није луксузан, па зашто онда наплац́ује тако луксузне цене?

Човек је такође окривио свог станодавца због кашњења у плац́ању кирије, тврдец́и да му начин на који мора да плац́а кирију отежава да испуни рок. Објаснио је да мора да плати уплатницом која од њега захтева да посети станодавчеву канцеларију – која се затвара 15 минута пре него што дође са посла, преноси чудну причу миррор

Американц је написао и то:  “15 минута закашњења… пољуби ме у д*пе. Присиљаваш ме да платим уплатницом. Извини, затвараш своју канцеларију 15 минута пре него што ја дођем куц́и. Живим у Даласу, покушао сам да се тркам овде, али шта год. Мој распоред се не врти око тебе. Можда се средиш и подеси плац́ање на мрежи.”

Коментатори поста су брзо рекли човеку да провери уговор о закупу који је потписао када се уселио у некретнину, јер су приметили да његов станодавац можда нец́е моц́и да га законито деложира без грејс периода за касно плац́ање. У ствари, један коментатор је рекао да имовински закони у Тексасу, где се човек налази, захтевају “тродневни грејс период пре него што се могу наметнути накнаде за кашњење“.

Други коментатор је објавио: “Запрепашц́ен сам овим. Само се побрини да не закасниш на суд за деложацију ако ц́еш ово оспорити јер ц́е они само донети одлуку уместо тебе чак и ако закасниш неколико минута”, док неко Други је додао: “То је апсолутно одвратно и не би требало да се извлаче са тим. Ни вама ни било ком другом.”

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар