„Микрофин“ подржао талентоване ученике Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине

Микрокредитно друштво „Микрофин“ је подржало талентоване ученике Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине

Република Српска 16.10.2023 | 12:16
„Микрофин“ подржао талентоване ученике Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине

– Микрофин, водеће микрокредитно друштво у БиХ, препознао је потенцијал и таленат младих у Техничкој школи „Михајло Пупин“ из Бијељине. Са 995 ученика распоређених у 38 одјељења, школа се посебно поноси одјељењем техничара информационих технологија гдје су сви ученици, њих 27, носиоци Вукове дипломе.

Осим тога, ученици ове школе постижу запажене резултате на такмичењима из физике, математике и програмирања, а недавно су изразили амбицију да прошире своје знање кроз оснивање секције посвећене микроконтролерима.

Препознајући значај практичног образовања и рада на стварним пројектима, Микрофин је донирао опрему за рад и функционисање нове секције, омогућивши ученицима да стекну праксу на пројектима са ПИЦ микроконтролерима и Ардуином.

Осим донације опреме, Микрофин истиче важност ове иницијативе с надом да ће мотивисати и друге да препознају и подрже талентоване младе људе и њихове идеје.

Поводом донације, Драгана Родић, шеф филијале Бијељина, изјавила је: „У Микрофину увијек подржавамо образовање и иновације, посебно када су у питању млади таленти попут ученика Техничке школе „Михајло Пупин“.

Поносни смо што можемо допринијети њиховом развоју и пружити средства која ће им омогућити да своје идеје претворе у стварност. Позивамо и друге организације и појединце да се придруже и подрже ову сјајну иницијативу.“

Кроз више од 25 година постојања, МКД Микрофин континуирано пружа подршку локалним заједницама широм БиХ. Посебан нагласак ставља на подршку школама, вртићима и другим институцијама посвећеним развоју и едукацији најмлађих. Свака донација од стране Микрофина представља одраз њихове непоколебљиве посвећености унапређењу локалних заједница и инвестирању у будућност наредних генерација.

(ПР) Фото: ПР