Осумњичена жена у случају "Тунел" задржана у затвору

Подгоричанки Катарини Баћовић, која је осумњичена да је дио криминалне групе која је наводно копала тунел испод Вишег суда, одређено је задржавање до 72 сата.

Регион 14.10.2023 | 09:47
Осумњичена жена у случају "Тунел" задржана у затвору

Пред полицијским инспекторима, Баћовић је признала да је имала, како се испоставило, одређену улогу у случају познатом у јавности као „Тунел“, преноси РТЦГ.

Више детаља засад није познато. Према незваничним сазнањима, Баћовић је обавјестила тужилаштво да одбија услуге адвоката Срђана Љешковића и да ће се сама бранити. Љешковић је то потврдио за портал РТЦГ, истичући да су га ангажовали Катаринини родитељи, али да су му касније из тужилаштва предочили да она не жели да је он заступа.

Задржавање до 72 сата одређено је и Ивици Пиперовићу, осумњиченом за учешће у афери „Тунел“. 

Претходно је и Марјану Вуљају, који се сумњичи да је Катарини Баћовић помогао у скривању, одређено задржавање до 72 сата. Такође, задржавање до 72 сата одређено је и Николи Милачићу.

Према наводима из једног документа тужилаштва у који је РТЦГ имао увид, 

Маријан Вуљај је у одбрани саопштио да су крађу ствари из депоа организовали осумњичени Пиперовић заједно са Николом Милачићем, те да му је то познато из разговора са Баћовићевом.

С друге стране, Пиперовић је пред тужиоцем негирао кривицу, те је према незваничним информацијама, казао да у претресима његове куће и дворишта није пронађен било какав предмет, а под условом да јесте, истакао је да оставља могућност да је неко лице мимо његовог знања то учинило.

Катарина Баћовић ухапшена је у четвртак по налогу Основног државног тужилаштва (ОДТ) због сумње да је део криминалне групе која је ископала тунел до депоа Вишег суда у Подгорици.

Претходно су кривичне пријаве због криминалног удруживања, тешке крађе и спречавања доказивања у саизвршилаштву, поднете против групе држављана Србије: Вељка Марковића (1991), Милана Марковића (1970), Дејана Јовановића (1993) и Владимира Ерића (1991), који су означени као копачи 30 метара дугог тунела.

(Тањуг) Фото: Архив

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Уморни

14.10.2023 11:13

Па казу црногорци лијени то је оно сто ми видимо а они раде да их нико не види ваљда су од сада стидна нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротаноић

14.10.2023 14:31

Код нас је то боље ријешено. Не краде се архива него спаљује

ОДГОВОРИТЕ