Синан Сакић на рођендан добија музеј у Лозници!

Легендарни певач народне музике, рођени Лозничанин, Синан Сакић, краљ емоција, јединствен на домаћем естрадном небу, добија музеј у свом родном граду.

Забава 12.10.2023 | 17:24
Синан Сакић на рођендан добија музеј у Лозници!

Ту могућност је после његове смрти више пута помињала његова супруга Сабина која ће у петак, тринаестог октобра, остварити ту жељу и отворити на истој адреси свој атеље и Музеј Синана Сакића.

Позив на отварање упутила је са свог инстаграм налога свима који су волели Синанове песме, а отварање је заказала баш на дан његовог рођендана, у пет сати. Музеј и њен атеље налазе се у Улици Светога Саве 14, у централном делу града, чије је име Синан пронео широм света.

Песме овог певача који је музичку карије почео 1978. а упоредо са певањем био буњар све до 1984. године, знају и они који више преферирају неку другу врсту музике. Нема весеља, а да се не чује нека од његових песмама, од ‘‘Реци све жеље’‘, која га је винула у звезде, преко ‘‘Судбина ме на пут шаље’‘,’‘Еј, од кад сам се родио’‘, ‘‘Зоко, моја Зоко’‘, ‘‘Све је постало пепео и дим’‘, и других све до једног од последњих његових великих хитова ‘‘Лепа до бола’‘.

У богатој каријери је снимио, према неким подацима, тридесетак албума, имао велике тираже и знало се где он запева ту настаје цунами емоција и великог весеља. Један од највећих и највољенијих певача народне музике преминуо је у 62. години живота, 1. јуна 2018. у породичном стану у Београду, а почива у Лозници.

Sinan Sakić<спан цласс="имгСоурце">ФОТО: Т.ИЛИЋ

Од петка ће, захваљујући својој супрузи, у завичају имати музеј где ће бити чувана успомена на њега, а поклоници његовог дела место где ће моћи да се подсете на човека који је певао душом.

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4264128/синан-сакиц-добија-музеј">Курир.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марио

12.10.2023 17:59

СИНАН је заслужио да му се подигне БИСТА у родном граду.Један од најбољих пјевача и људи које сам срео.Оне је живио за музику и проживљавао је као проток крви у венама.Славуј који се рађа једном у 100 година.Почивао у миру Божјем.Лака му црна земља на родној груди његова града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

12.10.2023 18:04

Ово је лудница.

ОДГОВОРИТЕ