Пала влада у ЗДК: Бираће се нови премијер и министри

Скупштина Зеничко-добојског кантона данас је на хитној сједници изгласала неповјерење Влади Зеничко-добојског кантона.

Босна и Херцеговина 11.10.2023 | 13:49
Пала влада у ЗДК: Бираће се нови премијер и министри

На данас одржаној хитној сједници коју је сазвала нова скупштинска већина у Зеничко-добојском кантону, изгласано је неповјерење Влади Зеничко-добојског кантона чиме су престали мандати премијерке Амре Мехмедић и министара већ сада ранијега сазива владе.

Ово је била тачка коју је на хитној сједници испред клуба СДА предложио Алија Огрић те је позвао премијерку Мехмедић да поднесе оставку.

Са 20 гласова "за" и 13 гласова "против", на крају је изгласано неповјерење владе која је формирана прије десет мјесеци, а коју су водили СДП и БХИ-КФ који су прије неколико мјесеци постали "непријатељи" што је кулминирало и почетком распада коалиционе већине.

Уколико Мехмедић не поднесе оставку у наредних 24 сата бит ће заказана нова сједница на којој ће бити затражена њена смјена заједно с министрима.

Такође, затражено је и да се обуставе сви даљи процеси запошљавања, продужавања уговора и других активности у процесу транзиције владе те је и тај приједлог Алије Огрића усвојен у Скупштини ЗДК.

Нова скупштинска већина коју чине СДА, ДФ, СББ, НЕС и самостални посланици, у наредним данима ће понудити мандатара, а од тада је рок седам дана за именовање чланова владе.

Име мандатара највјероватније ће бити познато у понедјељак, а његово име би требала доставити Странка демократске акције.

(Клиx) Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар