Демократама шест мјеста и замјеник премијера

Мандатар Милојко Спајић понудио је синоћ Демократској Црној Гори да уђу у Владу, што су они на електронској сједници Предсједништва и прихватили.

Регион 11.10.2023 | 12:11
Демократама шест мјеста и замјеник премијера

Демократама је тако понуђено Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова, Министарство културе и Министарство екологије, одрживог развоја, туризма и развоја сјевера.

Добиће и мјесто замјеника премијера. Припашће им два мјеста потпредсједника Владе. Влада ће имати 18 министарстава. За Спајића није био прихватљив услов Бошњачке странке да у владу уђе и СД. Они су за сада ван Владе, која ће имати подршку најмање 49 посланика.

При садашњем стању, мандатар Спајић највјероватније ће обезбиједити подршку од најмање 49 посланика за формирање 44. владе. Како незванично сазнајемо, након што је мандатар договорио са коалицијом "За будућност Црне Горе" мањинску подршку, Демократе су одржале сједницу Предсједништва и прихватиле понуду за учешће у 44. влади.

Портал РТЦГ сазнаје да је лидер Демократа Алекса Бечић прихватио да се због деблокаде процеса одрекне позиције шефа парламента.

Умјесто те позиције, добиће додатне позиције у Влади.

Мјесто шефа парламента припашће ЗБЦГ, односно највероватније Андрији Мандићу као и још 40 одсто мјеста по дубини. Демократама би требало да припадне безбједносни сектор, а СНП би задржао постојеће ресоре.

У Влади би се могла наћи и Уједињена која је своју подршку условила уласком коалиције ЗБЦГ. Њима би највероватније припао ресор просвјете.

Албанске партије су вољне да партиципирају у Влади, док је Бошњачка странка под великим знаком питања, то јест, при садашњем стању ван су Владе. Они су против формирања власти са ЗБЦГ. Пошто њихови гласови у овој варијанти нијесу неопходни, постоји велика могућност да се они преселе у опозицију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац

11.10.2023 16:02

Који бувљак.Нема ту власти.

ОДГОВОРИТЕ